14.3 C
Amposta

En Comú Podem es posiciona en contra de la massificació eòlica i fotovoltaica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Eva Amposta, alcaldessa del Pinell de Brai i número dos de l’Ebre a la llista d’En
Comú Podem per Tarragona ha parlat avui de transició energètica, renovables i
ha deixat clara la posició de la formació en quant a la massificació eòlica.

Segons ha explicat la candidata, estem en una dècada decisiva en quan a emprendre accions per fer front al canvi climàtic, sobretot a Catalunya on pràcticament el 90% de consum d’energia primària prové dels combustibles fòssils i nuclear. És per això que la transició energètica és un repte que no podem ajornar més i s’ha d’emprendre de forma
imminent, duent a terme accions per minimitzar els efectes que ja estem patint, com poden ser les onades de calor, les sequeres, la regressió dels espais costers i del Delta, i en definitiva la progressiva pèrdua de biodiversitat.

Per fer front a totes aquestes conseqüències, En comú Podem considera que es
necessita una legislació que porti a una transició energètica que no estigui liderada per les grans empreses com està passant ara i que estigui liderada per la ciutadania. Segons el grup, durant aquesta passada legislatura el govern d’Esquerra i Junts no ha fet cap acció que permetés una transició energètica que solucionés els problemes que tenen territoris com les Terres de l’Ebre per preservar el paisatge i la biodiversitat, sobretot arrel de la implantació de les energies renovables.

“No es tracta només de passar d’unes energies fòssils i nuclears a unes renovables sinó que també hem de posar a debat com es fa aquest canvi. Per això defensem un model energètic net i basat en les renovables 100% però també distribuït i democràtic, acabant amb l’oligopoli, eficient i amb una bona gestió de la demanda per poder produir energia a més baix cost i sense efectes contaminants”. “Aquest model podria generar més de 20.000  llocs de treball a Catalunya, i s’ha d’implementar des de baix per a que aquests llocs de treball es facin efectius” afirma Amposta.

En Comú Podem proposa una Llei de transició energètica per tal de posar solució
als problemes que tenen territoris com les Terres de l’Ebre i que no es van acabar
amb l’actual decret de renovables, el qual consideren insuficient.

La gran aposta d’En comú Podem en quant al desplegament d’aquesta llei és la
creació d’una empresa pública d’energia per acabar amb el monopoli a mans
d’Endesa, com ja s’ha fet i s’ha demostrat que funciona a Barcelona, a nivell de municipi i que es aplicable a nivell de país. Segons el grup, això permetria a la ciutadania tenir la possibilitat de desconnectar-se d’aquesta xarxa per connectar-se a fons d’energia pròpies. Això afavoriria la contractació de subministraments energètics públics de fons renovables i gestionats per empreses del propi territori. “És el moment de ser valents, parlar clar i apostar per estes alternatives al consum actual” explica Amposta.

Redacció-

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -