14.3 C
Amposta

Empresa i Treball obre una convocatòria de 7,1 M€ per autònoms, microempreses i cooperatives

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Empresa i Treball ha obert avui una nova convocatòria del programa d’ajuts “Ocupació + Transformació”, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives amb l’objectiu d’oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació –amb la compensació d’una part dels costos salarials- i facilitar la seva digitalització o transició cap a l’economia verda. El pressupost d’aquesta convocatòria és de 7,1 milions d’euros, finançada amb fons MRR (REACT-EU).

Les sol·licituds es poden realitzar des d’avui i fins al dia 28 de febrer a les 15 hores, només a través d’un d’aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat o tramits.gencat.cat.

Per mitjà del programa “Ocupació + Transformació”, el Departament oferirà un ajut de 5.000 euros a autònoms, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades (o sòcies treballadores) amb el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció. A més, l’entitat haurà de dur a terme en el termini de sis mesos des de la recepció de l’ajut una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat productiva cap a l’economia verda o l’economia digital.

Poden sol·licitar l’ajut del programa “Ocupació + Transformació”:

  1. Les persones treballadores autònomes i les microempreses, sigui quina sigui la seva forma jurídica, incloses les comunitats de béns, les associacions i fundacions amb activitat econòmica, que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades en el moment de sol·licitar l’ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2021 no sigui superior a 2 milions d’euros.
  2. Les cooperatives i les societats laborals que tinguin fins a 5 persones sòcies treballadores en el moment de sol·licitar l’ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l’any 2021 no sigui superior a 2 milions d’euros. En el cas de les cooperatives, han d’haver optat per la modalitat d’assimilats a persones treballadores per compte d’altri, als efectes de la Seguretat Social.
  3. En tots els casos, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2021.

Les persones i entitats que van rebre la subvenció l’any 2022 no podran ser beneficiàries de la convocatòria d’aquest any.

Les entitats beneficiàries de l’ajut es comprometen a:

  1. El manteniment de l’ocupació de totes les persones treballadores assalariades en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya durant un període mínim de sis mesos des del moment en què sol·licita l’ajut.
  2. En el cas de les cooperatives o societats laborals, han de mantenir durant el mateix termini totes les persones sòcies treballadores que estiguin en alta en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya a comptar des del dia en què sol·liciten l’ajut.
  3. La persona física o jurídica beneficiària ha de dur a terme una actuació que contribueixi a la transició de la seva activitat cap a una economia verda o que contribueixi a la seva transformació digital, en funció de la línia d’ajut sol·licitada, que s’haurà de realitzar en el termini de 6 mesos a comptar des de l’endemà de la notificació de l’atorgament de l’ajut.

L’acció de recolzament per iniciar la transformació cap a l’economia verda o la transformació digital consistirà en la participació en formacions finançades amb fons públics, formació bonificada o programada per les empreses, o formació privada. El sumatori de l’acció o accions formatives a realitzar ha de tenir una durada mínima de 10 hores.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -