14.3 C
Amposta

Emma Cakes 80: De l’amargor a la dolçor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Existeix un fenomen màgic -encara que no deixa de ser matemàtic, o més aviat científic- que només passa amb la rebosteria i té a veure amb un exercici pràctic, alguna cosa que es tradueix en una sensació de seguretat: seguir una recepta i obtindràs un resultat. “Cuinar et lleva l’estrès. Estàs tan concentrat en el que estàs fent que a vegades t’oblides del món“, explica la pastissera Imma Martin. I potser, tingui raó.

En la rebosteria sempre t’enfoques en mesurar els ingredients, a no sortir-te de les regles. Encara que soni contradictori, seguir els passos al peu de la lletra et pot arribar a relaxar.

Imma Martin Sillas és una dona de Deltebre, de cinquanta-set anys a qui la rebosteria li va canviar la vida. La seva és una història de segones oportunitats, de resiliència. Una història que t’ensenya que la vida sempre ens recompensa totes les coses dolentes que vivim, però tot arriba quan és el moment indicat.

El seu camí de vida fins ara no ha sigut gens fàcil. Va haver d’arromangar-se i fer grans als seus fills ella sola. Com moltes mares fan, ella va haver de fer tant de pare com de mare.

Quan la vida li va permetre, va començar a estudiar disseny d’interiors i es va posar a treballar fins que la crisi va frenar el seu somni justament al moment on més gaudia de la seva feina.

Aquella situació la fer caure en un pou molt profund: la depressió.

La seva parella, en veure-la d’aquella manera, va animar-la a fer un curs de rebosteria per alimentar aquella creativitat que portava dins seu.

Imma es va animar a fer el curs, i en poc temps es va adonar que la rebosteria li havia aportat més que només una nova habilitat. Li havia aportat una nova vida. La combinació de seguir una recepta i crear alguna cosa amb les seves mans li proporcionava una pau interior que no havia experimentat en anys.

Foto: Emma Cakes 80

Des de llavors, la rebosteria es va convertir en la seva teràpia personal. Va començar a experimentar amb ingredients, a crear noves receptes i a compartir-les amb els seus amics i família. Amb el temps, la seva passió es va convertir en un negoci: Emma Cakes 80.

Ja fa sis anys que Imma va començar aquest camí, però només en fa un de l’obertura del seu obrador, situat al Carrer Benavente a Deltebre des d’on ofereix una explosió de sabors en cada pastís. La seva creativitat no para de florir i la gent ha començat a reconèixer la seva obra.

Foto: Emma Cakes 80

Això és només l’inici d’aquesta aventura de vida, i Imma està més que motivada per continuar-la. Ella creu que la rebosteria és un art que tothom pot aprendre i que, com ella mateixa, tothom pot descobrir la seva passió.

Imma Martin és una prova vivent que, en el fons, la vida és un camí ple d’alts i baixos. Però, la clau està en no perdre la fe i en continuar endavant, sempre amb una actitud positiva i amb la creativitat com a bandera. La seva història és una oda a la resiliència i a la capacitat de superar les adversitats i transformar-les en oportunitats. Al final del túnel, sempre hi ha una llum, i en aquest cas, la llum d’Imma és la rebosteria, on cada pastís és una obra d’art plena de gust i aroma, una escapada al món de la dolçor i la satisfacció.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -