El racó de l'economista

Elzinc (Asturiana de Laminados) a ritme de coet de l’armada Americana

Hem passat l’equador del mes de febrer i el mercat continu espanyol continua en la mateixa monotonia que l’exercici passat. Un simulacre de pujada al gener i després degoteig a la baixa. Això sí, l’Ibex 35 intentant aguantar els deu mil punts com pot. El més segur que anirà cap amunt almenys fins al 3 de març. Després tot depèn de la sentència que s’ha de publicar sobre l’aplicació de l’IRPH.

Curiosament i contra tot pronòstic, el MAB, aquell mercat de valors espanyol que va intentar emular al Nasdaq americà està de festa major. Després d’anys amb una paràlisi eterna, com si l’hagués mossegat la mosca tse-tse, sobretot, després de la fallida de l’empresa Gowex, aquella empresa que venia més fum que res, i que va fer desaparèixer els diners de molts inversors.

Doncs resulta que aquest any, els valors del MAB, van disparats i semblen més míssils “Tomahaws” de l’armada americana que res. Un dels valors del MAB que està de moda és elZinc (Asturina de Laminados). Després de navegar tres anys sense pena ni glòria pel mercat secundari, aquest any porta una revalorització del 200 per cent i amb un gran volum de negociació. I és que al final amb aquestes revaloritzacions a veure quin inversor s’absté de comprar cap valor del MAB.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close