14.3 C
Amposta

Els tècnics d’administració i gestió són els titulats d’FP amb més demanda laboral

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons l’informe Infoempleo Adecco 2018, els titulats de cicles formatius de grau mitjà i superior d’administració i gestió són els tècnics de formació professional més sol·licitats per les empreses espanyoles al llarg del 2018. En general, l’estudi constata que els estudis d’FP gaudeixen d’una ocupabilitat creixent, un fet que queda reflectit en l’elevat volum d’ofertes de feina destinades a titulats d’FP, que és del 42,4% a tot Espanya. I la tendència que marca l’OCDE és que dos de cada tres llocs de treball de la pròxima dècada seran per a tècnics de formació professional.

L’informe d’Adecco també constata que Catalunya és la comunitat que més demanda fa de candidats amb estudis d’FP. En concret, al llarg del 2018, genera una de cada quatre ofertes laborals amb aquest requisit.

Pel que fa a les titulacions d’FP (grau mitjà i superior) més demanades en les ofertes laborals, són, segons aquest estudi, les d’administració i gestió (13,31%), electricitat i electrònica (7,76%), fabricació mecànica (6,45%), informàtica i comunicació (4,31%), instal·lació i manteniment (4,04%), comerç i màrqueting (3,06%), hostaleria i turisme (1,95%), transport i manteniment de vehicles (1,71%), sanitat (1,49%), arts gràfiques (0,96%) i química (0,89%).

En el repartiment de l’oferta de feina per sectors d’activitat de les empreses, l’estudi diu que l’industrial, amb un 11,1%, encapçala la llista, seguit dels d’hostaleria i turisme, amb un 9,3% de l’oferta, i informàtica, que baixa a la tercera posició amb un 6,6%. Quant a les àrees funcionals de tota empresa, la de producció encapçala la generació d’ofertes de feina, amb xifres superiors al 26% del total de les ofertes adreçades a FP. La segueixen les àrees comercial i de vendes, tecnologies de la informació, auxiliars administratius i secretariat. Entre les quatre es reparteixen el 73,3% del conjunt de l’oferta per als titulats d’FP.

Augmenta un 30% el nombre d’estudiants d’FP a distància

A l’Estat espanyol, els estudiants que cursen formació professional aquest curs 2019-2020 són 861.906, segons l’informe Dades i Xifres del Ministeri d’Educació, 23.000 més que el curs passat. En la darrera dècada, el percentatge d’estudiants que s’ha decantat per aquesta branca ha crescut un 77% (el 2008-2009 eren 486.893).

En aquest context de creixement de l’FP, cada vegada més hi té un paper clau tota l’oferta que s’ofereix a distància, per la qual van optar uns 70.000 estudiants a l’Estat espanyol el curs 2016-2017, segons dades del Ministeri d’Educació.

«La formació professional en línia és capaç d’adaptar-se als canvis del mercat laboral amb més agilitat», explica Ignasi Buyreu, director de UOC X, l’àrea formativa de la UOC que va més enllà de la universitat i que col·labora en la gestió de l’FP en línia de Jesuïtes Educació.

A la UOC, el cicle formatiu en línia més sol·licitat és també el d’Administració i Finances, amb 141 persones matriculades, seguit del d’Integració Social, amb 126, i el d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, amb 63 estudiants. Si ens centrem en les TIC, «el sector que any rere any encapçala la llista de llocs de treball més demanats a les borses de treball, l’FP hi té molt a dir. Per això, hem ampliat la nostra oferta formativa amb noves orientacions en dades massives, ciberseguretat, informàtica en núvol i videojocs», afegeix Buyreu.

Font: UOC

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -