EbreNotícies

Els taurins creen una nova associació a Amposta per lluitar per la defensa dels bous

En paraules dels fundadors de la iniciativa, l’associació es crea per a contrarrestar els arguments que utilitzen els grups antitaurins

El nou col·lectiu surt de l’agrupació de les diferents penyes taurines que hi ha a la capital del Montsià i que englobla, segons els organitzadors, a 2 mil persones. En paraules dels fundadors de la iniciativa, l’associació es crea per a contrarrestar els arguments que utilitzen els grups antitaurins per intentar acabar amb la festa dels bous. Per altra banda, també consideren a les noves generacions com a element clau per a seguir, com declaren en el seu manifest, unes línies de professionalitat taurina i que la localitat sigui exemple a la zona d’organització i gestió d’espectacles taurins.

El manifest:

Les entitats i aficionats taurins d’Amposta hem decidit unirnos en un sol nom, en la Federació de Penyes i Aficionats Taurins d’Amposta, per a vencer cada un dels arguments mancats de fonaments que utilitzen els grups antitaurins per a acabar amb la festa dels bous a la nostra localitat. Que els ciutadans de la capital de la comarca del Montsià tinguin l’altre punt de vista.

Així, més de 2.000 persones formen aquest nou nom que està compost per les següents associacions i penyes: Associació Cultural Taurina l’Afició, Penya l’Esquella, Associació Cultural Bous per la Festa, Associació Cultural El Cerril d’Amposta, Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta, Associació Cultural Taurina Emboladors d’Amposta, Joves Emboladors d’Amposta, Associació Cultural Taurina Demà Més, Penya Capllaç, Penya La Cleka, Penya La Colleta, els Voluntaris Ajudem els Bous de l’Illa i la Comissió de Bous d’Amposta. A més d’un número considerable d’aficionats que s’han unit a la causa dels bous a les Terres de l’Ebre.

Diuen que som minoría, que és una festa acabada, que no és cultura, que el fet de ser una tradició no és suficient… I ja estem cansats de arguments falsos i demagogs que tenen com a únic fi la imposició i el prohibir per prohibir. I ja no admetem cap falsa defensa més dels animals. Perquè cap d’ells, dels que s’autoproclamen animalistes, saben el que és donar de menjar a un ramat dins d’una illa de l’Ebre, com sí han fet molts aficionats. Perquè cap d’ells sap el que és pasar-se hores damunt d’un torill simplement per a comprovar que el bou està en perfectes condicions, perquè cap d’ells sap el que és destinar mils d’euros en pro d’un poble i les seves festes, perquè disfruten els seus habitants d’un preciós exemplar d’una ramaderia de prestigi. No tenen ni idea.

Com tampoc saben, o no volen reconèixer, què és i què no és cultura. El diccionari, en una de les seves accepcions, ho defineix com “el conjunt de les manifestacions amb les que s’expressa la vida tradicional d’un poble”. I per molt que ho neguin, la nostra festa està inclosa en aquesta definició. Com tambén ho està en les arrels del nostre poble, en la nostra essència, en la nostra forma d’entendre la setmana de festes. I qui negui aquesta evidencia s’oposa als seus origens i no entèn d’on ve. Un greu problema.

Per això necessitem la unió de tots els aficionats d’Amposta per a defensa i promocionar la festa. La nostra festa. Tenim en ment moltes activitats que durem a cap al llarg de l’any al nostre municipi i de les que anirem informant quan sigui l’hora: exposicions, concursos, col·loquis, etc. Una labor amb un rerefons pedagògic perquè, al menys, qui ens vulgui criticar, que sigui amb fonament. A més, les noves generacions són claus per a seguir unes línies de professionalitat taurina i que la nostra localitat sigui exemple a la zona d’organització i gestió d’espectacles taurins.

De la mateixa manera, una de les nostres bases és deixar clar que en tot moment parlem de bous. Una festa del i per al poble. Perquè és precisament el poble el que s’ha unit a pesar de les diferències ideològiques que cadascú tingui. Tots som iguals davant la festa. I així creiem que hauria de ser el tracte per part de les institucions. Ni més ni menys. Igual.

I és que, a la Federació, parlen d’això, d’igualtat. I d’il·lusió, d’entrega, de dedicació, de sacrifici, de sensacions, de sentiments, de sensibilitat, de comunicación i d’enteniment, de deixar les diferències a un costat, de capacitat de decisió. Parlem de cultura. Parlem de llibertat. Parlem de bous.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close