14.3 C
Amposta

Els serveis d’ambulàncies es queixen del col·lapse a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Salvem les Ambulàncies és una plataforma que es va formar per defensar el transport sanitari a les Terres de l’Ebre. El passat divendres, dia 24 de gener, van publicar a través de les seues xarxes socials unes fotografies on detallaven que el servei d’urgències de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estava col·lapsat. Denunciaven que les ambulàncies estaven més de dues hores esperant a deixar els pacients.

La mateixa plataforma ens ha detallat que el problema és l’acumulació d’ambulàncies de SVB (Suport Vital Bàsic), és a dir, les que fan urgències i emergències a l’entrada del servei d’urgències del Verge de la Cinta, perquè no poden transferir a la persona malalta que han traslladat. Ens han apuntat que aquest és un tema recurrent i que des de fa molt de temps denuncien.

“L’hospital, temps enrere, va posar lliteres als passadissos del servei d’urgències per ampliar el servei, però aquesta mesura no ha estat del tot efectiva ni tampoc suficient, a causa del volum de persones malaltes que van a visitar-se al servei d’urgències de l’hospital”, explica la mateixa plataforma.

La falta de recursos materials i humans de l’Hospital Verge de la Cinta obliga al fet que el personal de les ambulàncies s’hagi de fer càrrec durant força estona del pacient, la qual cosa bloqueja les dotacions. Els vehicles es queden col·lapsats als serveis d’urgències deixant sense cobertura a la població a la qual donen servei i les persones de les poblacions a la qual està assignada es queden sense ambulància.

Les Terres de l’Ebre són un territori que disposa de 18 ambulàncies de Suport Vital Bàsic durant el dia per les quatre comarques i a la nit aquest número es redueix a tan sols 13 vehicles. “Mentre els pacients estan damunt de la llitera de l’ambulància dins del servei d’urgències de l’hospital, el personal de l’ambulància ha d’estar pendent de la persona malalta, quan aquests sanitaris no són treballadors de l’hospital, sinó personal extrahospitalari”, es queixen des de Salvem les Ambulàncies.

La plataforma diu: “podríem dir que, per culpa de la falta de recursos (humans i materials) de l’hospital, les ambulàncies cobreixen aquestes mancances fent de llits i personal sanitari de l’hospital mentre no poden transferir a les persones que han traslladat”, i afegeixen que “aquesta no és la feina del personal de les ambulàncies, no els hi pertoca vigilar a les persones que han traslladat dins de l’hospital, ni tampoc han de fer de llit. Les ambulàncies han d’estar operatives a les seves poblacions per si hi ha una urgència o emergència, i així, poder donar resposta amb el mínim temps possible, i mentre estan retingudes, no ho poden fer.”

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -