EbreNotícies

Els professionals de Medicina Intensiva de l’Hospital de Tortosa, un pas més enllà de la pròpia especialitat

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta no cal estar ingressat al Servei de Medicina Intensiva perquè t’atenguin els seus professionals. Ateses les característiques del centre hospitalari i la seva ubicació geogràfica els especialistes del Servei de Medicina Intensiva, històricament, han anat trencant les fronteres de la seva especialitat per a adaptar-se, al llarg dels anys, a les necessitats globals del centre.

Consegüentment, la cartera de serveis és més àmplia del que és habitual en altres centres i esprocura la col·laboració amb altres serveis, per a millorarl’activitat assistencial del centre i sobretot per a facilitar els tractaments als pacients.

Entre aquestes activitats,tenint en compte la complexitat que representa haver de compatibilitzar l’activitat pròpia del servei amb la gestió del flux de persones, cal destacar les que s’apliquen a malalts ambulatoris. La inserció d’accés vascular als pacientsde diàlisi convencional des de l’inici d’aquest tractament en l’àmbit de la Regió Sanitària a l’Hospital Sta. Creu de Jesús, es pot dir que marca un punt de partida.

Una altra col·laboració important en nombre d’actuacions és la implantació de dispositius d’accés vascular permanents per a quimioteràpia, des del 2014.Com són els dispositius d’accés vascular subcutanis (DAV) i, com agenda pròpia d’infermeria, elscatèters centrals d’inserció perifèrica (PICC). Així mateix, des del novembre del 2017, s’aplicala sedació i analgèsia en biòpsia moll d’os.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close