14.3 C
Amposta

Els pescadors ebrencs aprenen noves tècniques per comercialitzar i revalorar la tonyina vermella

A més de la formació tècnica, la jornada va obrir un espai de diàleg per debatre els reptes i les oportunitats del futur de la pesca artesanal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar va acollir ahir una jornada de formació organitzada pel GALP Mar de l’Ebre, centrada en la pesca artesanal de la tonyina vermella. L’objectiu principal de l’esdeveniment va ser oferir eines als pescadors per millorar els processos de comercialització i fer més competitiva la seva pesca.

Aquestes jornades, impulsades amb el suport del Fons Europeu Marítim de la Pesca i la Generalitat de Catalunya, s’emmarquen dins d’un projecte de cooperació entre els cinc Grups d’Acció Local Pesquers de Catalunya i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. Durant la jornada, els pescadors assistents d’arreu de la demarcació de Tarragona, van poder compartir experiències amb pescadors de Montpeller, que han aconseguit revalorar la tonyina vermella a França amb aquest model d’èxit de gestió i comercialització.

El gerent del GALP, Joan Alginet, va destacar la importància d’empoderar els pescadors locals: “Volem oferir instruments que els permetin guanyar-se millor la vida posant en valor la seva modalitat de pesqueria“. En la mateixa línia, Eusebio Rosales, president del GALP Mar de l’Ebre, va subratllar que l’objectiu final és obtenir una certificació de qualitat que respongui a les demandes dels consumidors.

A més de la formació tècnica, la jornada va obrir un espai de diàleg entre pescadors, experts i entitats locals per debatre els reptes i les oportunitats del futur de la pesca artesanal, fent èmfasi en la sostenibilitat i el respecte pels valors tradicionals.

L’ampostí Toni Espanya, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va explicar que a Catalunya hi ha 117 embarcacions d’arts menors que capturen unes 60 tones de tonyina vermella. L’objectiu d’aquesta formació és revalorar la comercialització d’aquesta espècie tan apreciada. Tot i això, Espanya va destacar que aquest és només un primer pas per obtenir la certificació internacional MSC, que acredita una pesca sostenible i una manipulació correcta de la carn per no perdre el seu valor. En una segona fase, aquest distintiu es complementaria amb la comercialització online, com a alternativa a la llotja, per augmentar el valor econòmic de la tonyina vermella.

El GALP Mar de l’Ebre

El GALP Mar de l’Ebre és una entitat dedicada a impulsar el desenvolupament sostenible de les zones pesqueres a través de la col·laboració amb actors locals i projectes que afavoreixen la innovació, el creixement econòmic i la preservació dels recursos marins.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -