14.3 C
Amposta

Els pastissers noten la moderació de la inflació: “La gent tindrà tortell de Reis pel mateix preu que 2023”

Els de massapà i nata són els més demandats, tot i que hi ha "innovacions" que també es fan un lloc a les llars

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els pastissers catalans també noten la moderació de la inflació: “La gent tindrà el mateix tortell de Reis pel mateix preu que l’any passat”. Així ho ha dit el president del Gremi de Pastissers, Antoni Bellart, a l’ACN i ho atribueix a una lleu rebaixa dels costos, com el de la llum i les matèries primeres, al llarg de 2023. Bellart preveu que se superaran les vendes d’aquest producte artesanal respecte a l’any que ha quedat enrere, que “ja van ser bones”, recorda. Els tortells de massapà i de nata són els més demandats per la clientela, apunta el president de l’entitat, però indica que hi ha “innovacions” de gianduia i ‘lemon pie’ que també guanyen protagonisme a les taules.

Els obradors enceten el tram final de la campanya de Nadal i les vendes dels tortells de Reis superaran el milió d’unitats, segons els pronòstics de Bellart. Una xifra que s’ha consolidat des de fa cinc o sis anys i que pel president dels pastissers té una explicació: “Som vuit milions i toca un tortell per cada vuit persones, cosa que és normal”. Tot i així, admet que molts clients “no en compren un sinó dos” o, fins i tot, no descarta que se n’enduguin més.

Bellart explica que “el dia fort” de vendes és el 6 de gener, quan es concentra al voltant del 80%, encara que sosté que a partir del dia 5 la gent comença a adquirir-los. Aquests clients segueixen apostant pel clàssic de massapà, però “està avançant molt” el de nata i després el de crema, en el qual cada pastisser té “la seva fórmula, amb una aromatització o una altra”, ha destacat el president gremial.

Antoni Bellart ha reivindicat la tasca artesanal per elaborar els tortells de Reis davant la fabricació industrial: “La gent quan se l’emporta està acabat de coure”. La feina arrenca dos o tres dies abans i a la nit “cal anar-los coent” i, en canvi, “l’industrial ves a saber quan està fet”, assevera Bellart. Defensa la confecció heretada “dels avantpassats”, basada en obtenir “un brioix ric, fet amb pausa” i recalca utilitzar “productes de qualitat”.

L’auge del panettone per Nadal

El president del Gremi de Pastissers assenyala la implantació del panettone a les llars catalanes per Nadal. Al seu parer, aquestes postres italianes estan augmentant el seu consum, per una banda, “perquè és bo” i, per l’altra, “no treu vendes de torrons, és un a més a més” als àpats de l’època nadalenca.  

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -