14.3 C
Amposta

Els nous reptes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La barreja entre contaminació de l’aire i el coronavirus és una combinació letal per les persones de més risc que hagin contret el virus, aquesta contaminació dels pobles i ciutats provoca d’anys pulmonars que fan empitjorar tots els símptomes que provoca el coronavirus.

Des de fa molts anys que l’Organització Mundial de la Salut ens va avisant de la relació entre aquesta la salut de les persones i la contaminació que ens envaeix, l’any passat era la responsable directa o indirecta de més de nou milions de morts en l’àmbit mundial, a Europa d’uns nou-cents mil per tant amb la pandèmia del coronavirus que va avançant per tot el planeta podem deduir que la relació entre pandèmia i la contaminació van de la mà.

Aquesta possible relació entre la contaminació i l’avançament de la pandèmia la tenen en compte els científics que estan treballant en la seva erradicació i en la creació de fàrmacs per controlar-la però l’urgent és reduir la contaminació de l’aire doncs una bona part del planeta conviu de manera diària amb ella. Els nivells de diòxid de carbó segueixen pujant i arriben a nivells que mai havien arribat des de la revolució industrial si seguim per aquesta via, l’Agencia Internacional de l’Energia augura que per cada cent mil habitants hi haurà gairebé tres-cents morts un disbarat que no podem ni devem permetre que arribi. Un altre amenaça que tenim enfront és el desglaçament dels gels polars (Permafrost) o el gel Tibetà que estan alliberant uns virus que feia milions d’anys que estaven congelats i que els científics no tenen cap treball de camp per saber com actuen, un altre amenaça com la pandèmia actual que haurem de combatre i neutralitzar en un futur no llunyà.

“La barreja entre contaminació de l’aire i el coronavirus és una combinació letal per les persones de més risc que hagin contret el virus”

Cal reduir de manera urgent tots els nivells de contaminació que tenim i amb la que vivim diàriament d’aquesta manera podrem ajudar a les persones més vulnerables, que són moltes, en aquesta pandèmia i prevenir-ne una de futura. Segons el secretari de salut publica de la UE quan acabi aquesta crisi els responsables polítics haurien de crear les mesures per treure vehicles dels carrers de pobles i ciutats una inversió per un futur saludable, ja que són els principals que virus com el COVID-19 siguin freqüents en el futur. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -