14.3 C
Amposta

Els municipis del Montsià acorden suspendre totes les festes d’estiu

Una decisió sense precedents que s'ha decidit en Consell d'Alcaldes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Montsià d’aquest dimecres, 3 de juny, celebrat de manera telemàtica, ha acordat, en una decisió sense precedents, suspendre les festes d’estiu, que se celebren anualment a tots els municipis de la comarca. Ho han informat la premsa aquesta tarda a través d’un comunicat.

Aquesta decisió s’ha pres “sense prejudici que es puguin celebrar, durant aquest període, aquells actes culturals i festius que permetin preservar la seguretat de les persones i sempre que la normativa vigent ho permeti”. Els alcaldes i alcaldesses asseguren que cancel·lar les festes d’estiu és una decisió que mai haguessin volgut prendre, però mentre existeixi un risc de rebrot, “garantir la salut de tothom” és i serà una prioritat.

El Consell assegura que la comarca ha demostrat una gran responsabilitat durant el vigent estat d’alarma, “un comportament exemplar que ha contribuït a protegir la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre davant la Covid-19”.

El Consell d’Alcaldes assegura que les festes d’estiu dels municipis del Montsià compten amb un gran nombre d’actes multitudinaris que, per la seua pròpia naturalesa, fan impossible garantir el compliment de totes les recomanacions sanitàries, com el distanciament social o l’ús d’equips de protecció individual. Per aquest motiu, els canvis de fase en la desescalada durant la celebració de les festes d’estiu, impedeixen exercir de forma eficient el seguiment i l’execució de les mesures de prevenció i seguretat.

“Som conscients que les festes són un element indispensable per a tots els municipis de la comarca. Representen la tradició i la cultura dels nostres pobles i fomenten la cohesió social i la memòria col·lectiva”, assegura el Consell d’Alcaldes. No obstant això, “ara toca evitar situacions de risc, apartar els obstacles i fer camí junts; exercint la moderació, la prudència i la maduresa política per tots els montsianencs i montsianenques”.

Finalitzen el comunicat mostrant el suport a les empreses del territori que contribueixen a dinamitzar les nostres festes i les nostres tradicions. Així mateix, agafen el compromís de tornar a comptar amb els seus serveis quan la situació sanitària ho permeti i demanen a les administracions supramunicipals que creïn línies d’ajut per garantir la viabilitat i la continuïtat d’aquestes. A més, reiteren l’agraïment públic a tota la ciutadania per la seua conducta modèlica durant l’estat d’alarma.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -