14.3 C
Amposta

Els Mossos estrenen un mapa interactiu que diu la delinqüència que hi ha a l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja es pot veure, sobre el mapa de Catalunya i de manera interactiva, en quins territoris hi ha més homicidis, furts o delictes fiscals. Es tracta d’un nou web que han posat en marxa els Mossos d’Esquadra i l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

 

L’eina permet seleccionar el tipus de fet d’un determinat títol del codi penal que es vol visualitzar en el mapa (en 2 i 3D). Aquesta informació també es mostra en format gràfic per mesos. Més enllà, es pot seleccionar l’any i la paleta de colors amb la qual volem mostrar la corresponent informació i mostrar la posició de les comissaries.
Donar a conèixer la realitat delinqüencial del país, i alhora visualitzar el treball del dia a dia dels cossos policials, és un exercici indispensable dins una societat que es vol oberta. La visualització d’aquesta informació sobre un mapa ajuda a comprendre i analitzar aquesta realitat.
El director general de la Policia ha volgut agrair la bona feina feta que ha permès disposar del visor de dades i ha encoratjat a treballar en el marc dels propers quatre anys perquè s’està contribuint a consolidar i reforçar una forma de governar més oberta i transparent.
Per la seva banda, el comissari Josep Codina, ha destacat que l’objectiu d’aquesta eina és arribar a donar dades concretes de municipis importants de Catalunya, demogràficament parlant. També ha admès la possibilitat d’incloure en el futur altres dades com aquelles relatives al sexe o als fets resolts.
El director de l’ICGC ha remarcat que actualment, “anem cap a una demanda creixent de cartografia temàtica que es posa disposició dels ciutadans a partir de visors interactius. Aquests visors posen a l’abast aquesta geoinformació perquè els usuaris la puguin treballar i interpretar”.
Aquest visor se suma al que facilita la localització de les comissaries de Mossos d’Esquadra a tot el territori, disponible des de 2016.
Des de l’any 2011 els Mossos d’Esquadra faciliten l’accés lliure a les dades delinqüencials amb l’objectiu de ser més transparents i propers a les persones a qui serveix. D’aquesta manera dona acompliment a la llei de transparència i accés a la informació pública que exhorta a les administracions a obrir les dades per facilitar la seva reutilització i generar coneixement i valor afegit.
Més enllà de la pròpia obertura, la llei demana que es faciliti des de les administracions la consulta de la informació per mitjans informàtics i en formats fàcilment comprensibles. En tractar-se de dades referides a l’àmbit geogràfic de les àrees bàsiques de policia, el mapa s’evidencia com una visualització idònia.
És aquí on l’ICGC aporta la seva expertesa en el tractament i visualització de dades geogràfiques. Concretament, l’Institut ha desenvolupat l’eina, ha fet el tractament de la informació que s’hi representa i l’ha adequat als requeriments de l’aplicació. Així, ha creat la representació geogràfica perquè es pugui visualitzar i consultar de manera interactiva en el mapa.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -