14.3 C
Amposta

Els centres educatius de les zones que passen a fase 1 podran reobrir el dilluns 11 de maig

Només podran obrir per fer tasques administratives i de desinfecció

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar durant el dia d’ahir l’ordre que recull “les condicions per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establertes per l’estat d’alarma, en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat”, així com els territoris en els quals s’aplicaran. En aquesta fase, podran reobrir els centres educatius per a la seva desinfecció i per a fer tasques administratives.

L’article 18 de la citada ordre indica que “es podrà procedir a l’obertura dels centres educatius per a la seva desinfecció, condicionament i per a la realització de funcions administratives”. Durant la realització d’aquestes tasques, “s’haurà de garantitzar una distancia física de dos metres” entre treballadors. L’ordre afegeix que “serà responsabilitat dels directores dels centres educatius determinar el personal docent i auxiliar necessari per a posar en marxa les citades tasques”. Els directors també hauran assegurar que “s’adopten les mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques i intensitat d’ús dels centres”.

En les tasques de neteja “es prestarà especial atenció a les zones d’ús comú i a les superfícies de contacte més freqüents com poms de portes, taules, mobles, sòls, telèfons, penjadors, i altres elements d’aquestes característiques”. Les mesures d’higiene, que s’apliquen al conjunt dels establiments que reinicien la seva activitat en la fase 1, inclou l’ús “de desinfectants com dilucions de lleixiu (1.50) acabadES de preparar o qualsevol dels desinfectants amb activitat virucida que es troben al mercat i que hagi estat autoritzat pel Ministeri de Sanitat”.

Les instal·lacions hauran de ventilar-se periòdicament “com a mínim, de forma diaria i uns cinc minuts”. Els centres hauran de disposar també de “papereres, amb tapa i pedal, en les quals poder dipositar mocadors” i que hauran de ser netejades almenys una vegada al dia.

A més, en cas dels centres educatius, l’ordre detalla que “la circulació de persones i la distribució d’espais haurà de modificar-se, quan sigui necessari” per a garantir les distàncies de seguretat interpersonal. D’altra banda, “els llocs d’atenció al públic disposaran de mesures de separació entre els treballadors del centre educatiu i els usuaris”.

L’ordre estableix que seran els centres els que “hauran de proveir als seus traballadors del material de protecció necessari per a la realització de les seves funcions”.

Redacció – V. LL.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -