14.3 C
Amposta

Els caçafantasmes per l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dies de febrer, l’Idescat ha publicat el padró municipal dels pobles de Catalunya. La veritat que m’ha picat la curiositat per veure com evolucionaven els municipis ebrencs a nivell de població. Tenia ganes de saber si que aquella tendència de descens poblacional que va començar amb el principi de l’explosió de la bombolla immobiliària, havia canviat de tendència o continuàvem cap la desertització del territori ebrenc.

El cert és que les dades publicades no donen per a l’esperança sino ans el contrari. Hi ha municipis que fan pànic de veure com evolucionen. Descens d’habitants de més del 15 per cent des de l’any 2008. De fet, exceptuant les 4 capitals de comarca que sembla que hagin aturat aquesta pèrdua de població, la resta es fa difícil trobar algun altre municipi ebrenc on hagi canviat la tendència. Mireu si és greu la situació que per no salvar-se, no es salven ni els municipis costaners. Ara imagineu quina evolució han de tenir els pobles de l’interior de les comarques ebrenques.

La veritat, que veien l’evolució de la població de la majoria dels pobles ebrencs em ve la memòria la banda sonora de la pel·lícula “Els Caçafantasmes”. Perquè sense enganyar-nos, tal com anem, i tal com fem les coses, estem convertint els nostres pobles en veritables pobles fantasmes. I tot per lluites partidistes de fanàtics que estimen més al partit que a la seva parella. I sino pregunteu qui està en contra de l’abocador de Riba-roja o dels molinets de vent de la Fatarella.

Batiste Forcadell

Des de la República dels Alfacs

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -