14.3 C
Amposta

Els Bombers treballen per controlar l’incendi del Perelló

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
Els Bombers de la Generalitat treballen amb l’objectiu de donar per controlat durant el dimarts l’incendi del Perelló (Baix Ebre), estabilitzat des de les sis del matí. El dispositiu està format per una cinquantena de dotacions terrestres, 30 de les quals són vehicles d’aigua emplaçats al llarg dels 17 quilòmetres de perímetre. També hi treballen dos helicòpters bombarders i un de comandament. El cap operatiu dels Bombers, Joan Rovira, ha apuntat que el perímetre està “força assegurat” i que revisen que no hi hagi focus calents. Segons els Agents Rurals, han cremat unes 220 hectàrees de vegetació. “El temps també ens ajuda perquè les temperatures han baixat i, malgrat que bufa vent, hi ha certa humitat ambiental”, ha subratllat. Les 38 persones desallotjades de 22 masies ja poden tornar a casa.
Els vols de reconeixement que s’han fet a primera hora del matí han permès constatar que queden poques fumeroles actives i que el perímetre s’està refredant, segons ha assenyalat Rovira. “Per tant el pronòstic és positiu, que anirà a millor”, ha resumit, alhora que ha indicat que les humitats a la zona són més altes i la temperatura més baixa.
La reunió de comandaments que s’ha fet a les nou del matí ha acordat mantenir a la zona una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, trenta d’elles al llarg del perímetre. A més, també continuaran treballant dos helicòpters bombarders i un de comandament, però no es preveu l’activació d’hidroavions.
La maquinària pesant ha treballat sobre el terreny per evitar la propagació de les flames. A més, els Bombers es mostren optimistes sobre el comportament del vent. “Sempre és un element que ens fa estar atents a qualsevol petita reproducció, però pensem que el pronòstic anirà a millor respecti avanci el dia”, ha manifestat el cap operatiu.

 

Segons les darreres estimacions per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 220 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. El 75% pertany a l’Espai d’Interès Natural del Tossal de Montagut. El portaveu dels Bombers ha admès la preocupació pel comportament dels incendis degut a la situació dels boscos, que estan “estressats i amb manca de pluges”. El del Perelló és el primer gran incendi de la campanya d’aquest any.

Els desallotjats poden tornar a casa

Pel que fa als desallotjats, s’ha donat per finalitzada la recomanació i les 38 persones que es van evacuar dilluns arran de l’incendi ja poden tornar a casa seva. D’aquestes, quatre persones han passat la nit en un hostal del poble en el marc del pla d’emergència activat per l’Ajuntament del Perelló. No consta que les flames hagin ocasionat danys materials.

A més, segons informa la Direcció General de Protecció Civil s’ha tancat la prealerta del Pla Infocat per la millora de les condicions meteorològiques. Al migdia es realitzarà una nova reunió operativa amb tots els agents que formen part del dispositiu: Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i l’Ajuntament del Perelló.

 

Font: ACN
Redacció – V. Ll. S.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -