14.3 C
Amposta

Eladi Galbe, alcalde de Tivenys: “Hem complert el 80% del programa electoral amb prop de 100 propostes”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’actual alcalde de Tivenys, Eladi Galbe i Mauri, ha fet balanç a Imagina Ràdio d’aquesta legislatura (2019-2023), la primera en la qual és al capdavant del municipi. Galbe va arribar al càrrec l’agost de fa quatre anys, després de la renúncia d’Eva Roig, qui va ser l’alcaldable d’Implicats Fem Poble-ERC Tivenys a les eleccions municipals de 2019. Roig va estar tres mesos a l’alcaldia i va abandonar-la per motius professionals.

El principal objectiu de l’equip de govern d’Implicats Fem Poble és revalidar la majoria absoluta per així consolidar el projecte de canvi i transformació municipal impulsat durant aquesta legislatura. Galbe ha remarcat en aquest mitjà que és imprescindible continuar treballant pel conjunt del poble, apuntalant els serveis i acompanyant a tothom des de l’Ajuntament, fent-ne d’aquesta una administració propera i al servei de la gent.

1. Pot fer una valoració general del mandat 2019-2023?

La valoració que en fem d’aquest mandat és molt positiva, evidentment, saben que segur tenim camí per recórrer, aspectes a millorar, continuar sent exigents en nosaltres mateixos i també, amb el convenciment que tot i el treball fet, encara ens queden molts reptes per afrontar i projectes a executar en aquest Tivenys del futur que visualitzem.

Hem viscut un mandat complicat, amb situacions inèdites i molt dures. Hem assumit un repte en l’àmbit intern de reducció del deute i de gestió econòmica molt complicada i amb molta dedicació, responsabilitat i una gestió acurada, hem estat capaços de revertir a poc a poc la situació interna per anar posant el consistori i sobretot la seva estructura interna al lloc que li pertoca.

S’ha fet un esforç en cada eix i regidoria importantíssim per fer realitat les propostes de mandat, en l’àmbit cultural, de servei a les persones, de turisme, de participació i transparència, esforç i execució que ens ha portat a poder dir que hem complert el 80% d’un programa electoral amb prop de 100 propostes i compromisos i això mai és fàcil.
I finalment, hem gestionat i hem fet un esforç importantíssim per estar al costat de la gent en episodis duríssims com la covid o el temporal Glòria. Ho hem fet i això també és mèrit de tot el poble que hem remat en la mateixa direcció.

2. Com ha afectat la pandèmia a la gestió que s’ha dut a terme des del consistori?

Evidentment, ha afectat en la mesura que ens va posar a tothom en una situació mai vista i on es va prioritzar per sobre de tot l’acompanyament a les persones. En aquell moment es va haver de transformar i adaptar cadascun dels aspectes del dia a dia per poder estar al costat de tothom i això, va afegir un esforç molt gran a la gestió municipal. Implementació de mesures, adaptació dels espais i activitats i posar en un segon terme projectes i propostes que van haver d’esperar a poder ser efectives. FirArrels n’és un exemple molt gràfic. Això i tot, crec que vam ser capaços de vore la pandèmia com una oportunitat de fer poble i de fer possible multitud d’actes i iniciatives que ens van ensenyar també que davant d’una adversitat tan gran com aquesta, hi ha una oportunitat de sumar, de créixer i de millorar col·lectivament.

3. Quina és la política més transformadora que ha dut a terme el seu govern?

És difícil quedar-se en un àmbit, ja que crec que tot forma part d’un projecte. Personalment, em quedo amb el que va significar el repte de treballar i estar al costat de la gent amb una situció tan dura com una pandèmia mundial, crec que és la nostra gran obra de govern. Així i tot, també en destaco el salt qualitatiu sense precedents en l’àmbit de la transparència i la voluntat d’explicar-nos i obrir l’Ajuntament a la gent, saber on som econòmicament, poder visualitzar un ple municipal i tantes iniciatives en aquest àmbit que han fet que Tivenys avui sigui un municipi molt més informat, molt més comunicat envers el consistori i la seva gent. També em quedo amb tot el que culturalment hem fet i en alguns moments ens ha convertit en referents, crec que la cultura i el nostre patrimoni avui són molt més prioritaris i imprescindibles i crec que és un camí amb un potencial enorme.

4. Què és el que li ha quedat per a fer?

Moltes coses, sobretot en l’àmbit de les inversions i projectes de millora urbana, simplement per la manca de recursos i fruit de la priorització d’eixugar deute i revertir la situació econòmica per sobre de continuar gastant i posant en risc l’estabilitat de l’Ajuntament, parar i poder posar ordre i passar de ser un ajuntament solvent a insolvent era una prioritat. També ens ha quedat molt camí per recórrer en l’àmbit de la regulació i la millora del trànsit, turisme i participació i transparència, perquè sempre volem més i en aquest sentit dos anys de restriccions ho van fer tot més complicat.

5. Es tornarà a presentar com a alcaldable a les eleccions municipals del 28 de maig?

Em torno a presentar pel Compromís amb el poble, perquè el projecte encara no està finalitzat i li queda molt camí per recórrer, perquè sento que tinc un equip de persones magnífic al meu costat i perquè tinc vocació de servei i moltes ganes de continuar treballant per Tivenys.

6. Com creu que serà el seu municipi l’any 2027?

Crec que serà un municipi amb més població, on turísticament haurem fet un salt important, serem un poble més competitiu on el turisme verd i familiar serà central. Estic convençut que serem un poble obert, com ja ho som i, per tant, amb vocació d’acollir, amb vocació de continuar creixent. Un poble on la cultura serà encara més central i un poble on valorarem encara més el nostre producte de proximitat i on haurem estat capaços de retenir al jovent i donar més serveis als nostres ieios i ieies. Tinc la sensació que som un dels pobles de les Terres de l’Ebre amb més potencial per treure i amb més capacitats per avançar, depèn de natros, però segur que ho farem possible.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -