14.3 C
Amposta

El xef Vicent Guimerà dedica un llibre a la galera

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Vicent Guimerà va ser triat el millor cuiner de Catalunya en 2016 quan ja era un militant del moviment Slow Food. Poc després va arribar la seva primera estrella Michelin pel treball que desenvolupa en el restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona (al sud de Tarragona). No obstant això, abans que els reconeixements es fessin visibles, portava diversos anys investigant sobre el món d’un humil crustaci: la galera.

Aquest producte, que fins al moment no havia estat reconegut per l’alta gastronomia, és objecte de la mirada i el treball de Guimerá qui comparteix els coneixements desenvolupats en el departament de recerca del seu restaurant des de l’any 2005, en un llibre publicat per Planeta Gastro, Precisament aquell any (i amb només 26 anys) es va arriscar per primera vegada a presentar un menú centrat en aquest ingredient emblemàtic de la costa del Delta de l’Ebre, usualment emprat per a donar potència als brous.

Després de més de dos anys de treball al costat de l’editorial, “La galera” surt al mercat aquest mes mostrant totes les possibilitats que ofereix el producte. En l’obra també es reconeix la labor dels treballadors de la mar, i s’inclou un abordatge tant nutricional com científic del producte. Aquesta última forma de presentar la galera, no és un simple lluïment, sinó que ha estat un dels recursos emprats per Guimerà i el seu equip, per exemple, en el menú que portava per títol Disseccionant la galera en el qual s’utilitzava en cada plat des de les antenes a les potes (part per part).

En el llibre pot apreciar-se un equilibri entre la recerca de les possibilitats de l’ingredient i una gran tenacitat creativa que l’han portat presentar receptes com el bombó de galera o, el ja esmentat i controvertit, gelat de galera amb remolatxa, iogurt i pastanaga, que a nosotrxs ens ha agradat però que va tenir els seus detractors.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Rescaten un jove caigut en un pou a Alcanar

Els Mossos d’Esquadra i de la Policia Local d’Alcanar van rescatar el passat 28 de maig un jove de 18 anys que havia caigut...

Benito Almirante: “El risc de contagi a l’aire lliure és gairebé nul”

Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, ha estat un dels experts que més optimisme ha mostrat durant aquests...

El sector dels vaixells turístics demanen que es reactivi la seva activitat

Els vaixells turístics no han pogut reprendre l'activitat ni tan sols en els territoris del país on ja s'ha implantat la fase 2 del...

Alcanar intensifica els controls a les zones turístiques amb l’entrada a la fase 2

Després d'entrar a la fase 2, la Policia Local d'Alcanar ha tornat a obrir els accessos secundaris al municipi per garantir la lliure circulació...

Rescaten una tortuga de Florida al polígon Oriola d’Amposta

La Policia Local d'Amposta va rescatar ahir a la tarda una tortuga de Florida de grans dimensions que es trobava al mig de la...
- Anunci -
- Anunci -