14.3 C
Amposta

El xef Vicent Guimerà dedica un llibre a la galera

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Vicent Guimerà va ser triat el millor cuiner de Catalunya en 2016 quan ja era un militant del moviment Slow Food. Poc després va arribar la seva primera estrella Michelin pel treball que desenvolupa en el restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona (al sud de Tarragona). No obstant això, abans que els reconeixements es fessin visibles, portava diversos anys investigant sobre el món d’un humil crustaci: la galera.

Aquest producte, que fins al moment no havia estat reconegut per l’alta gastronomia, és objecte de la mirada i el treball de Guimerá qui comparteix els coneixements desenvolupats en el departament de recerca del seu restaurant des de l’any 2005, en un llibre publicat per Planeta Gastro, Precisament aquell any (i amb només 26 anys) es va arriscar per primera vegada a presentar un menú centrat en aquest ingredient emblemàtic de la costa del Delta de l’Ebre, usualment emprat per a donar potència als brous.

Després de més de dos anys de treball al costat de l’editorial, “La galera” surt al mercat aquest mes mostrant totes les possibilitats que ofereix el producte. En l’obra també es reconeix la labor dels treballadors de la mar, i s’inclou un abordatge tant nutricional com científic del producte. Aquesta última forma de presentar la galera, no és un simple lluïment, sinó que ha estat un dels recursos emprats per Guimerà i el seu equip, per exemple, en el menú que portava per títol Disseccionant la galera en el qual s’utilitzava en cada plat des de les antenes a les potes (part per part).

En el llibre pot apreciar-se un equilibri entre la recerca de les possibilitats de l’ingredient i una gran tenacitat creativa que l’han portat presentar receptes com el bombó de galera o, el ja esmentat i controvertit, gelat de galera amb remolatxa, iogurt i pastanaga, que a nosotrxs ens ha agradat però que va tenir els seus detractors.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Salut realitzarà un cribratge a prop de 600 treballadors de l’empresa Padesa de Roquetes

Salut realitzarà el dissabte i el diumenge un cribratge massiu amb PCR a l'empresa Padesa amb el centre de producció a Roquetes i Amposta....

La fruita de pinyol assoleix el millor preu de comercialització dels darrers sis anys

La campanya de comercialització de préssecs i nectarines ha assolit els millors preus de venda en sortida de central dels darrers sis anys, és...

Entra en vigor a Tortosa la limitació del preu del lloguer

Les rendes de lloguer tenen un topall en els nous contractes d'arrendament d'habitatge habitual que se signin a partir d'ara a les 60 ciutats...

Mor l’exregidor del PSC d’Amposta Martí Gavaldà Pons

Els socialistes de les Terres de l'Ebre estan de dol per la mort sobtada de l'exregidor d'Amposta Martí Gavaldà Pons als 56 anys. Nascut...

Ventades fortes i fred de tardor a partir d’aquest divendres a les Terres de l’Ebre

La tardor es començarà a notar a les Terres de l'Ebre i al conjunt de Catalunya a partir de demà al vespre. Avui encara...
- Anunci -
- Anunci -