CulturaEbreNotícies

El xef Vicent Guimerà dedica un llibre a la galera

En el llibre pot apreciar-se un equilibri entre la recerca de les possibilitats de l'ingredient i una gran tenacitat creativa

Vicent Guimerà va ser triat el millor cuiner de Catalunya en 2016 quan ja era un militant del moviment Slow Food. Poc després va arribar la seva primera estrella Michelin pel treball que desenvolupa en el restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona (al sud de Tarragona). No obstant això, abans que els reconeixements es fessin visibles, portava diversos anys investigant sobre el món d’un humil crustaci: la galera.

Aquest producte, que fins al moment no havia estat reconegut per l’alta gastronomia, és objecte de la mirada i el treball de Guimerá qui comparteix els coneixements desenvolupats en el departament de recerca del seu restaurant des de l’any 2005, en un llibre publicat per Planeta Gastro, Precisament aquell any (i amb només 26 anys) es va arriscar per primera vegada a presentar un menú centrat en aquest ingredient emblemàtic de la costa del Delta de l’Ebre, usualment emprat per a donar potència als brous.

Després de més de dos anys de treball al costat de l’editorial, “La galera” surt al mercat aquest mes mostrant totes les possibilitats que ofereix el producte. En l’obra també es reconeix la labor dels treballadors de la mar, i s’inclou un abordatge tant nutricional com científic del producte. Aquesta última forma de presentar la galera, no és un simple lluïment, sinó que ha estat un dels recursos emprats per Guimerà i el seu equip, per exemple, en el menú que portava per títol Disseccionant la galera en el qual s’utilitzava en cada plat des de les antenes a les potes (part per part).

En el llibre pot apreciar-se un equilibri entre la recerca de les possibilitats de l’ingredient i una gran tenacitat creativa que l’han portat presentar receptes com el bombó de galera o, el ja esmentat i controvertit, gelat de galera amb remolatxa, iogurt i pastanaga, que a nosotrxs ens ha agradat però que va tenir els seus detractors.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close