14.3 C
Amposta

El VAG Amposta segueix trencant tòpics

L’únic esdeveniment sobre videojocs de tot el país se centrarà aquest any en l’ús d’aquests en àmbits com la salut o l’educació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amposta torna a ser la seu del Video Art Game Experience, més conegut com a VAG, l’únic esdeveniment cultural sobre videojocs a Catalunya.

Després d’un any de pausa, l’organització ha preparat una segona edició que es celebrarà els dos primers dies d’octubre i comptarà amb una quinzena de conferències, tallers i un espectacle de vídeo mapping en diferents ubicacions com La Lira Ampostina, l’antic Col·legi de les Monges o l’Institut Montsià.

Enguany, s’ha posat el focus en la gamificació, que consisteix a utilitzar les tècniques pròpies dels jocs en la salut o l’educació, per poder saber com aprendre jugant i demostrar que els videojocs poden ser una oportunitat laboral per estudiosos d’altres matèries com el màrqueting o la música. Es desconeixen moltes coses positives d’aquest sector. Un dels exemples és la creació d’un videojoc per a persones tetraplègiques o com s’està investigant aplicar la tecnologia dels videojocs en la detecció preventiva de malalties.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, agraeix l’aposta de l’organització del VAG per crear un esdeveniment innovador a la ciutat: “De la primera edició ja van sorgir fruits tan interessants com el taller de creació de videojocs a les darreres estades d’estiu. És un esdeveniment que ens obre les portes a un canvi de model social vinculat sobretot a les noves generacions”.

També hi ha programats sis tallers sobre màrqueting, texturització o, entre altres, la creació d’un personatge en 2D. Entre les novetats, aquest any també es podrà gaudir d’un espectacle de vídeo mapping a l’antic Col·legi de les Monges i d’una videoconferència en realitat augmentada.

Redacció- X. Ll

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -