14.3 C
Amposta

El turisme va deixar 50MEUR a Tortosa durant el 2017, segons un estudi de la URV

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El sector del turisme a Tortosa genera el 5,4% del total del PIB local. En valors absoluts això es tradueix en 49,4 milions d’euros al 2017, l’últim any que figura a l’estudi. Aquestes dades formen part de l’anàlisi que ha dut a terme la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV a les Terres de l’Ebre, encarregat per l’Ajuntament de Tortosa per determinar l’impacte econòmic que genera a la ciutat l’activitat turística. Les han presentat aquest matí al campus universitari, davant diversos representants del sector turístic i de les administracions implicades.

El director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, ha explicat que l’estudi s’ha fet a partir d’entrevistes amb els representants de diversos sectors: l’oci, el comerç i la restauració. D’aquesta manera han establit que al 2017 van generar un total de 137 milions d’euros, el 15% del PIB. A partir dels criteris que han establit els autors de l’informe, n’han fet una extrapolació que determina que l’activitat turística genera, de manera directa, aquests gairebé 50 milions d’euros. Una xifra que, a més, revela l’augment constant durant tot el període analitzat: la dada del 2017 és un 10,7% més elevada que la del 2012, primer any observat.

Durant la presentació, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha posat de manifest que la importància que el turisme té per a l’activitat econòmica de la ciutat s’ha vist reflectida en l’acció de govern impulsada durant aquest mandat, en el qual s’han dut a terme diferents iniciatives encaminades a reforçar aquest àmbit. De la mateixa manera, el regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha detallat algunes de les mesures empreses en aquest sentit, com la rehabilitació de part del balneari del Porcar per situar-hi el Centre de les Tres Cultures, la construcció imminent del passeig de les Cultures, amb les obres dissenyades per Ignasi Blanch, o la plaça de la catedral, actualment en construcció.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -