14.3 C
Amposta

El tortosí, Arturo Gaya llença “Agraïment”, el segon videoclip del disc “Ets tan pobre que només tens diners”

En paraules d’Arturo Gaya, “reivindicar aquesta figura és contribuir en els valors de la pau, la diversitat i la concòrdia entre civilitzacions”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Arturo Gaya publica “Agraïment” que representa el segon videoclip del seu disc sobre poemes d’Abu Bakr al-Turtuxí. “Qui està agraït ho ha de dir” diu l’artista tortosí citant les paraules d’Abu Bakr al-Turtuxí. Paraules del poeta i pensador escrites al segle XI, musicades i cantades al segle XXI per un altre tortosí, Arturo Gaya, gràcies a la traducció de Miquel Àngel Llorenç

El videoclip, estrenat aquest dimecres a través de la revista musical Enderrock, està realitzat per Ricard Nolla i rodat a les oliveres mil·lenàries de l’Ermita del Remei d’Alcanar (El Montsià). Gaya s’acompanya de Sergi Trenzano (guitarra i arranjaments), Marie Perera (violí), Kike Pellicer (contrabaix), Sergi Molina (percussió), Anna Arques i Maria Elena Maureso (ambdues als cors). Els tons rosa del vestuari dels músics simbolitzen el color de l’agraîment i contrasten sobre el verd de les fulles en el que és una petita festa sota l’olivera.

“Agraïment” és el segon videoclip del disc “Ets tan pobre que només tens diners”, on Arturo Gaya redescobreix l’univers d’Abu Bakr al-Turtuxí. Al segle XI una persona escampava idees com la importància d’expressar l’agraïment, el fàstic que pot arribar a produir una guerra, o la pobresa de qui acumula béns mundans. Entre versos amorosos i reflexions sobre ascetisme sufí, també es va permetre la llibertat d’escriure un tractat de consells als governants amb proclames tan directes com la de “no vulguis prohibir allò que tu fas”. 

Es deia Abu Bakr al-Turtuxí (Tortosa 1059 – Alexandria 1126) i és considerat la personalitat intel·lectual musulmana més rellevant nascuda a Catalunya. Escrites en els segles XI-XII, les seues reflexions el fan un referent en la filosofia i la poesia andalusina. En paraules d’Arturo Gaya, “reivindicar aquesta figura és contribuir en els valors de la pau, la diversitat i la concòrdia entre civilitzacions”. 

Aquest darrer treball del músic tortosí, 26è d’una discografia que inclou 16 títols amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ha estat editat per Discmedi i produït per La Simpàtica Produccions amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Redacció M.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -