14.3 C
Amposta

[ÀUDIO] El Síndic reclama al Parlament que apliqui les conclusions de la Comissió del Castor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Avui presentem un document que demostra allò que alguns diem del primer dia. Es va posar en risc la seguretat d’Alcanar i d’altres pobles de la comarca, i després no volien assumir-ne les conseqüències”. El president del Consell Comarcal del Montsià ha dedicat aquestes paraules tan dures mentre donava la benvinguda als assistents.

La presentació de les conclusions sobre el Castor, arran de la comissió d’investigació parlamentària ha estat un acte multitudinari que ha comptat amb nombroses personalitats, com per exemple el Síndic de Greuges de Catalunya Rafel Ribó, el qual ha qualificat el projecte Castor com vergonyós i perillós per al territori i per als ciutadans.

També han participat la diputada Irene Fornós (ERC) i el diputat Lucas Ferro (En Comú Podem). La diputada republicana ha dit: “Que els representants dels governs espanyols es neguessin a comparèixer a la comissió d’investigació del Castor ha estat una falta de respecte a la institució del Parlament de Catalunya, al territori i als afectats” mentre el membre d’En Comú Podem, Lucas Ferro ha considerat que: “Tot plegat ha estat una estafa energètica i que s’ha d’auditar el Castor però també tot el sistema energètic de l’estat”.

Els activistes Evelio Monfort i Alfons Pérez en les seves respectives intervencions, han coincidit en les dificultats a l’hora de desvetllar les irregularitats i les opacitats del projecte Castor. A més Alfons Pérez ha afegit: “Els costos de desmantellar el Castor són molt superiors als costos totals de reparar tots els estralls provocats pel temporal #Glòria a Catalunya”.

L’acte ha comptat amb la presència de nombrosos càrrecs públics de la zona i membres rellevants de la societat civil. El president del Consell Comarcal del Montsià i també alcalde d’Alcanar, Joan Roig ha qualificat la jornada d’històrica i ha volgut recordar: “No hauria estat possible sense les plataformes ciutadanes, que es van implicar des del principi. Són la prova que si tons fem pinya, els objectius s’aconsegueixen”.

Declaracions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó (ACN)

Declaracions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó (ACN)

Declaracions del president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig (ACN)

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -