14.3 C
Amposta

El sector turístic de les Terres de l’Ebre preveu un agost fluix: “La gent ha agafat l’avió”

Les perspectives als allotjaments ebrencs són pessimistes després d'un mes de juliol amb baixa ocupació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El sector turístic de la Costa Daurada preveu assolir entre un 85% i un 90% d’ocupació durant el mes d’agost després d’un juliol atípic, amb menys reserves respecte a l’any passat. En aquest context, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme a la demarcació de Tarragona (FEHT) descarta penjar el cartell de complet enguany, a diferència d’anteriors campanyes. El sector justifica la situació per la davallada del públic francès i belga, amb la climatologia i l’economia com a factors clau a l’hora de triar destinació. Els pronòstics encara són menys optimistes a l’interior de les Terres de l’Ebre i el Delta, on es calcula que només s’ocuparan la meitat dels allotjaments rurals després d’un mes de juliol amb una ocupació mitjana del 20%.

El sector turístic del litoral tarragoní encara el mes d’agost amb la previsió de millorar l’ocupació del juliol, malgrat que descarta registrar les xifres assolides l’anterior campanya estiuenca, titllada d'”extraordinària” pels empresaris. “Estem fent números de 2019, cosa que ens alegra, però potser l’expectativa era més alta”, relata el director general del grup Blaumar a Salou, Albert Canadell. La davallada del client francès, però també del belga, ha estat una de les principals causes que expliquen el menor volum de negoci enguany. Segons Canadell, durant els dos últims anys i coincidint amb la guerra a Ucraïna, el visitant francòfon ha permès superar la manca de clients russos que no han estiuejat a la Costa Daurada. Per contra, Canadell afirma que enguany s’ha recuperat part del mercat anglès i irlandès, així com la touroperació.

Es tracta d’una sensació compartida també al Càmping la Llosa de Cambrils, on el gerent Anton Nolla assenyala l’augment de les temperatures com un dels altres factors determinants a l’hora de rebre turistes centreeuropeus. Segons Nolla, el client que busca una destinació de sol i platja opta per quedar-se al seu país d’origen si les condicions meteorològiques són similars a les que poden trobar-se a la Costa Daurada. Pel que fa a l’ocupació prevista, els bungalows han penjat el cartell de complet de cara a la primera quinzena d’agost, mentre que a les parcel·les encara hi ha disponibilitat. “Les perspectives són bones, però l’estiu és molt llarg i no se soluciona la temporada només en quinze dies”, ha puntualitzat Nolla.

Objectiu: superar lleugerament l’ocupació de juliol

Segons dades de la Federació d’Hostaleria i Turisme a la demarcació de Tarragona (FEHT), l’ocupació durant el mes de juliol s’ha situat entre el 75% i el 80% als allotjaments turístics. La presidenta de l’organisme, Berta Cabré, ha justificat aquestes dades per la inestabilitat climatològica de les últimes setmanes i alhora, pel context econòmic marcat no només per l’augment de la inflació sinó també per la voluntat dels turistes de rebaixar despeses durant les vacances.

De cara a l’agost, el mes tradicionalment amb més negoci de la temporada d’estiu, la previsió és superar lleugerament aquests percentatges fins assolir entre el 85% i el 90% de les places ocupades, si bé es descarta fregar el ple absolut. Cabré apunta que tant la falta de client rus mque no s’ha pogut suplir amb cap altre mercat com la davallada del client francès han condicionat les expectatives marcades per aquest estiu. A la vegada, subratlla que les reserves s’han polaritzat molt, amb reserves amb molta antelació i d’altres d’última hora amb un marge d’entre 24 i 48 hores.

Menys optimisme a les Terres de l’Ebre

Magres perspectives per aquest pròxim mes d’agost per als allotjaments rurals del Delta i l’interior de les comarques del Baix Ebre i el Montsià. “És fluix. La minoria de cases, les tres que lloguen per habitacions, poden tenir reserves d’última hora. Però a les cases senceres, és dolenta: un 50% a l’agost”, ha certificat el president de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre, Juanjo Bel.

“No conec any que, concretament, cases del litoral o dins del Delta no tinguin el 100% -d’ocupació- al mes d’agost. Enguany no. Les millors estan entre el 80 i el 90%”, ha remarcat Bel. La situació encara és més precària a les cases rurals de la plana interior, especialment, aquelles que no estan equipades amb piscina. Globalment, a més, el sector ve de passar un mes de juliol particularment fluix, amb una ocupació mitjana del 20%.

Bel creu que la tendència generalitzada a desplaçar-se amb avió cap a destinacions turístiques més llunyanes està penalitzant aquest estiu l’oferta nacional. “Crec que serà millor la tardor que el ple estiu. La gent ha marxat fora. Però a la tardor crec que no seran vacances: potser tindrem un 80 o 90% d’ocupació el cap de setmana. Però crec que el motiu principal ha estat que la gent ha agafat l’avió”, ha conclòs, tot reconeixent, de fet, que la tardor, precisament, sol ser una bona època per al turisme rural al delta de l’Ebre.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -