14.3 C
Amposta

El sector turístic de l’Ebre encara un pont de desembre “desconcertant” amb un 70% d’ocupació

Els allotjaments esperaven assolir el 90% d'ocupació, una previsió que s'ha vist rebaixada al 70% i en alguns casos, fins i tot, al 50%

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El fet que enguany el pont sigui més llarg ha frenat l’ocupació a les Terres de l’Ebre, que no assolirà el 80% o 90% d’ocupació d’anys anteriors. Tot i això, l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) confia que aquest destí atraurà visitants al llarg de tota la setmana vinent.

El sector turístic del delta de l’Ebre es mostra menys optimista i titlla de “desconcertant” aquest pont “llarg”. Els allotjaments esperaven assolir el 90% d’ocupació, una previsió que s’ha vist rebaixada al 70% i en alguns casos, fins i tot, al 50%. Així ho ha assegurat la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del delta de l’Ebre (AEEDE), Anna Borràs, qui confia que la destinació s’ompli a través dels visitants que s’apropin, sense pernoactar o en reserves d’última hora, a gaudir d’activitats i de la gastronomia de la zona. 

D’altra banda, que encara no hagi començat amb força la temporada de neu al Pirineu ha beneficiat els establiments de les comarques tarragonines i ebrenques, tal com assegura la presidenta de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró. De fet, en aquesta comarca de les Terres de l’Ebre esperen superar el 75% d’ocupació. Es tracta d’una dada que Miró valora molt positivament, tot i que les dades siguin relativament inferiors a les d’anys anteriors, en què se superava el 80%. El sector preveu tenir més places turístiques ocupades a les zones d’interior i ciutats urbanes, que no pas a la costa. 

La pujada de preus ofega als empresaris

El context d’inflació també afecta el conjunt del sector turístic, tant al Camp de Tarragona com a les Terres de l’Ebre. Segons la presidenta de la FEHT, l’increment de costos ha comportat una lleugera pujada de preus en els allotjaments, però “no ha repercutit completament” en el preu final per al client i ha obligat a treballar amb un marge de benefici més baix. El sector alerta que si aquesta situació s’allarga en el temps, podria comportar el tancament de gran part dels establiments durant els primers mesos del 2023. 

La temporada que abans era baixa, ara ja no s’hi pot considerar, perquè enguany ja no es poden abaixar més els preus“, lamenta la presidenta de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, en defensa dels establiments que han hagut de pujar les tarifes per sobreviure. “La crisi d’ara no l’havia vist mai en turisme” sentencia Miró, i afegeix que l’actual situació “és pitjor” que la dels primers anys de pandèmia, ja que ara molts establiments es troben en la dicotomia de no saber si obrir “i fer les paus”, o bé tancar i “esperar que arribin temps millors”. 

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -