14.3 C
Amposta

El Programa de Desenvolupament Rural incorpora més de 264 MEUR

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va iniciar, el passat mes de febrer, els tràmits per a modificar el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014 – 2020 i adaptar-lo a la pròrroga de 2 anys marcada per la Comissió Europea. Així doncs, l’actual període de programació, comprés del 2014 al 2020, s’ha allargat fins al 2022.

Així, per tal d’adaptar tot el Programa a aquesta ampliació, la Secretaria d’Agenda Rural del Departament, que exerceix les funcions d’Autoritat de Gestió del PDR, ha dut a terme una modificació a través de la qual s’ha injectat 264,6 MEUR de Despesa Pública Total al programa, dels quals 100,8 milions d’euros provenen del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). 

Aquests imports aniran destinats a les principals línies d’actuació del Programa i permetran donar continuïtat a convocatòries publicades i a les previstes per a l’any de transició 2022, abans de l’inici del proper període de programació de la Política Agrària Comuna (PAC), previst per al 2023.

Entre les mesures dotades amb major pressupost, destaquen les línies d’ajut associades al Contracte Global d’Explotació, per a les quals s’incorpora 145 MEUR per a atendre la pròrroga de mesures agroambientals, agricultura ecològica, i Zones amb Limitacions Naturals (ZLN), així com les inversions dirigides a la competitivitat i al relleu generacional.

També destaquen les mesures destinades a actuacions i inversions en indústria agroalimentària, i mesures de qualitat; Leader; Innovació i transferència tecnològica; i modernització de regadius, per a les quals s’afegeix 30 MEUR, 20,5 MEUR, 16,25 MEUR, i 13 MEUR, respectivament.

Aquesta modificació, que ja és la novena que es duu a terme durant aquest període de programació, amb l’objectiu d’adaptar el PDR a les necessitats sobrevingudes i canviants, va ser consultada  el passat mes de febrer al Comitè de Seguiment, el qual està format per les principals organitzacions agràries, representants del món local, actors socials i econòmics, així com entitats ambientals. A més, tot el procés de modificació ha estat supervisat per la Comissió Europea, i s’ha realitzat seguint el procediment normatiu establert.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -