14.3 C
Amposta

El president Torra anuncia la creació d’una taula entre Govern i institucions municipalistes i diputacions

L'objectiu és impulsar la reactivació econòmica i social del país

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
  • Les línies de treball tindran en compte el “Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya” presentat per les entitats municipalistes i estarà vinculada a la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell executiu dissabte.
  • El president, juntament amb els consellers de la Presidència, Interior i Salut, s’ha reunit aquest matí per videoconferència amb representants del món local per analitzar l’evolució del coronavirus al país.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat la “creació d’una taula bilateral entre govern i representants de les institucions municipalistes i diputacions”, tenint present “tots els seus diferents accents”, i amb l’objectiu d’aconseguir “grans consensos” per impulsar la reactivació econòmica i social, tenint present “tots els seus diferents accents”.

Durant la reunió que ha mantingut per videoconferència amb els representants del món local, i a la qual també hi ha participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el cap de l’Executiu ha volgut deixar clar que el “Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya”, que van presentar les entitats municipalistes, serà un “excel·lent punt de partida” per treballar conjuntament d’una “manera estable” i aconseguir “sumar” i poder ajudar millor a “tots els sectors amb més dificultats, ja siguin autònoms, pimes, botigues, hotels, tercer sector i gent de la cultura”.

“El món local avui, i per vocació pròpia, és actor principal. I des del meu punt de vista i del conjunt de meu govern, és absolutament necessari que s’incorporin de manera estratègica a la definició d’aquest pla de reactivació”, els ha dit el president, mentre els ha demanat “màxima cooperació institucional, des del reconeixement de l’altre i la complementarietat”.

A la sessió de treball hi ha pres part la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l’ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea.

Cooperació institucional i respecte a les competències

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat s’ha mostrat convençut que “la coordinació de totes les administracions serà més necessària que mai”  i ha subratllat que el procés de desconfinament “exigirà un grau de coordinació molt notable per ser eficaços, objectius i poder donar la resposta que els ciutadans espera de nosaltres”.

El cap de l’Executiu ha volgut deixar clar que aquesta “màxima cooperació institucional”, s’ha de fer mantenint “absolut respecte a les competències” d’ajuntaments , diputacions i entitats municipalistes i ha apel·lat a la necessitat que  “totes les institucions siguem capaces d’establir aquesta reactivació alhora”.

En aquest punt, el president ha posat en relleu també el paper del Procicat en els plans de desconfinament, que permetrà “anar validant que els passos els fem correctament”, ha dit.

La intervenció del president, que ha tingut lloc des del Saló dels Diputats del Palau de la Generalitat, també ha servit per fer palès el suport del Govern en relació al tema del superàvits dels ajuntaments, per si calgués fer modificacions a nivell legislatiu.

A la reunió també hi ha participat el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, i els delegats territorials del Govern a Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, el Penedès, Girona, Lleida, i l’Alt Pirineu i Aran, entre d’altres autoritats

La taula bilateral també estarà vinculada a la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell executiu dissabte passat.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -