14.3 C
Amposta

El porta a porta a Flix fa disparar els índexs de reciclatge al municipi

El nou sistema es va posar en marxa al febrer i ha permès passar del 40% al 90% de residus reciclats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El municipi de Flix, a la Ribera d’Ebre, ha implementat el servei de recollida de la brossa porta a porta enguany i és el municipi més gran de les Terres de l’Ebre que ha implantat aquest sistema. En concert, va iniciar-lo al mes de febrer i aquest dijous l’Ajuntament de Flix i el Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat han publicat les dades del mes de març i les han comparades amb l’any 2021.

L’objectiu d’aquest canvi era fomentar el reciclatge i promoure la neteja de l’espai públic. A Flix els resultats son més que positius. L’índex de reciclatge ha passat del 40% a gairebé el 90%. L’increment és, sobretot, gràcies a l’augment de recollida de la matèria orgànica que l’any 2021 representaven un 13% i al mes de març d’enguany ha pujat fins al 64%. A més, s’ha gairebé doblat el reciclatge d’envasos, passant del 7% al 12%. En conseqüència, s’ha reduït dràsticament la quantitat de rebuig, del 64% al 10%.

El batlle de Flix, Francesc Barbero, ha dit que partien d’una situació “molt discreta pel que fa a reciclatge i calia plantejar un canvi radical si volíem aconseguir resultats que fessin sostenible ambientalment i econòmicament la recollida al nostre poble”. Davant d’aquestes xifres, Barbero es mostra molt satisfets de la “implicació de la població en els èxits del nou model”. “Ara el repte és mantenir aquests nivells”, ha dit l’alcalde.

Un canvi de model

Des del setembre passat, el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha implementat el nou contracte en les 46 poblacions que en formen part, amb una progressiva expansió del sistema porta a porta. El nou servei també es va posar en marxa a Móra la Nova amb excel·lents resultats i aquest mes de juny el Consorci aplicarà canvis a Falset i Capçanes i començarà a implementar el porta a porta a Garcia, la Torre de l’Espanyol, Marçà i Corbera d’Ebre.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -