14.3 C
Amposta

El plenari de Tortosa tomba la creació d’una comissió per a estudiar la viabilitat de la llar d’infants a l’edifici de Creu Roja

L'alcaldessa de Tortosa remarca que el govern seguirà treballant per a crear la llar d'infants municipal al nucli urbà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de Tortosa ha tombat la creació de la comissió tècnica per a estudiar la viabilitat de la futura llar d’infants municipal a l’edifici de Creu Roja. Quatre grups de l’oposició, Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP, van votar en contra d’iniciar la creació d’aquesta comissió. Malgrat això, el govern manté la voluntat de crear una llar d’infants municipal al nucli urbà amb vista al pròxim curs. Així ho ha assenyalat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, que ha manifestat que el govern continuarà duent a terme les passes necessàries per a establir aquest servei. Roigé ha recordat que, aquest curs, el govern ja havia creat les llars d’infants públiques als nuclis dels Reguers i Vinallop, que s’han unit a les existents als pobles de Jesús, Bítem i Campredó. A més a més, ha assenyalat que el fet de poder disposar de places finançades al 100% per la Generalitat per als ensenyaments d’I2, i segons es preveu també a I1 en pròxims cursos, permetrà poder posar en marxa el servei d’una manera molt més fàcil.

Els partits de l’oposició diuen que aquesta comissió d’estudi no té sentit, ja que l’alcaldessa ja ha anunciat “públicament quina serà la conclusió d’aquesta comissió”. Segons diuen, en un comunicat, volen que un representant de cada grup polític pugui assistir a la comissió per estudiar la creació del servei de llar d’infants per “un exercici de transparència”. A més, consideren que al marge de l’edifici de Creu Roja, existeixen altres espais municipals adients per oferir aquest servei i també “mereixen ser estudiats”.

“L’oposició mira de rentar-se la cara dient que han votat en contra perquè volen més transparència. Precisament, jo mateixa els hi vaig explicar els detalls en junta de portaveus setmanes enrere, i des de llavors ningú m’havia mostrat cap recel ni m’havia demanat que la comissió tècnica tingués una composició o una altra. Han preferit posar-se d’acord i esperar al ple per a tombar una nova proposta del govern. Una vegada més, han volgut posar bastons a les rodes per a bloquejar i impedir que el govern pugui governar, tot i que a qui perjudiquen són a les famílies amb infants en edat d’escolarització en llar d’infants”, ha lamentat l’alcaldessa.

En aquest sentit, Roigé ha insistit que la comissió tècnica que s’havia de crear havia de fer uns informes de viabilitat econòmica, avaluació arquitectònica de l’edifici i proposta de reglament, unes anàlisis fetes per tècnics municipals que posteriorment havien de passar a consideració de la comissió política que ja existeix, on hi són representades totes les formacions de l’Ajuntament, per a fer-ne les aportacions oportunes. “Portar a aprovació del ple la constitució d’aquesta comissió tècnica era donar-li encara més transparència al procés. Hauríem pogut optar per encomanar els informes directament als tècnics per a passar-los a la comissió política, que serà el que ara haurem de dur a terme per a continuar endavant”, ha reblat l’alcaldessa. “Allà, tots els grups hi podran dir la seua, com també ho podran fer en com a mínim dues ocasions més al ple, ja que tot el procés haurà d’acabar sent validat pel plenari”, ha conclòs Roigé. Per això, arribat el moment, l’alcaldessa ha instat els grups a què reconsideren la votació negativa que van fer al ple ordinari.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -