14.3 C
Amposta

El piano, protagonista als carrers i places de Tortosa amb el nou festival Toca’m

Una dotzena de pianistes de renom duran a terme concerts a l'aire lliure i amb entrada gratuïta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa celebra del 17 al 19 de juny el festival Toca’m, un nou certamen on el piano serà el protagonista. Es duran a terme diversos concerts i propostes per a tota la ciutadania i s’oferiran de fora gratuïta. Aquest festival sorgeix d’una iniciativa impulsada pel Cor LaBinota el 21 de juny del 2019, quan es va instal·lar un piano a la plaça de l’Àngel de Tortosa, el Dia Mundial de la Música. L’objectiu era que tothom qui volgués pogués tocar-lo i demostrar les seues habilitats. Després d’una segona edició el 2021, ara es fa un salt endavant i es transforma en un festival que no té antecedents a Catalunya.

En aquesta primera edició hi participaran una dotzena de pianistes de renom, entre els quals destaquen Albert Guinovart, compositor de referents musicals com “Mar i Cel”, Marco Mezquida, Laura Andrés, Cèlia Margalef, Clara Peya, Xavier Torres o el teclista d’Els Pets, Joan Pau, entre molts altres. Els concerts seran a l’aire lliure, a punts com la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Catedral, els Reials Col·legis, el parc Teodor González, l’embarcador fluvial o el pont roig.

El programa es completa amb actuacions d’estudiants de piano, músics amateurs o persones espontànies, que podran demostrar allò que saben fer amb les tecles de l’instrument. A més, el festival inclou un vessant social que propiciarà que la música arribi a aquelles persones que no poden anar a cercar-la al carrer, amb actuacions a l’hospital Verge de la Cinta, l’hospital de la Santa Creu, o les residències geriàtriques de la ciutat.

El festival també implica els escolars, amb la construcció de diversos pianos amb materials reciclats, i obrirà la possibilitat a aquelles persones que vulguin iniciar-se per tal que puguin fer la primera classe de manera gratuïta. A més, farà la primera trobada d’escoles de música de les Terres de l’Ebre, el diumenge 19 al parc Teodor González, per tal que els estudiants de piano puguin posar en comú les seues creacions.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -