14.3 C
Amposta

El periodista Roger Font pronuncia a Tortosa la conferència institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

La bandera de l’arc iris ha onejat a la façana de l’Ajuntament de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa ha viscut diferents actes en el marc de la celebració del 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBI+. La jornada ha començat aquest dimecres a primera hora del matí amb la hissada de la bandera de l’arc iris a la façana de l’ajuntament. Ja a migdia, ha continuat amb la pintada d’un banc de la plaça Francesc Macià, a Ferreries, amb els mateixos colors de la bandera del col·lectiu. Una acció en la qual han participat l’alcalde, Jordi Jordan, i la titular de la recentment creada regidoria d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà. L’alcalde ha volgut destacar que “com a Ajuntament hem d’estar al costat de la diversitat de persones i de famílies que avui dia viuen a Tortosa, i més encara, en aquest moment de fort creixement de l’extrema dreta i la discriminació cap al col·lectiu”. Per la seva banda, Mar Lleixà, ha insistit en el fet que “aquesta reflexió d’igualtat i diversitat no només s’ha de centrar en el dia d’avui o emmarcada en aquesta setmana, sinó que s’ha de mantenir durant tot l’any per poder avançar en una societat més inclusiva on totes les persones es puguen expressar tal com són”.

Conferència institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

L’acte més institucional de la jornada ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, on el periodista Roger Font ha pronunciat la conferència “Emmirallar-nos en referents LGTBI+ rurals que no trobem”. En el seu discurs, Font ha parlat de les dificultats que comporta ser una persona del col·lectiu en un entorn rural i ha afirmat que “per sort o per desgràcia, les zones rurals com la nostra juguem amb l’avantatge de ser verges amb la lluita, de manera que tenim un diamant en brut per polir i convertir la lluita de la diversitat en zones rurals amb un referent a Catalunya perquè s’emmiralle tota la societat”. A més, ha alertat del perill de blanquejar i invisibilitzar les agressions al col·lectiu del territori, deu en l’últim any, perquè ha defensat que pot provocar que els joves LGTBI+ pensin que s’han d’amagar.

Finalment, ha tancat l’acte l’alcalde Jordi Jordan, que ha ressaltat que per combatre les actituds i els missatges d’odi i populistes és indispensable la unitat de les administracions públiques juntament amb associacions del col·lectiu i activistes. Per fer-ho, ha remarcat “cal un gran acord, garantint drets i equitat amb polítiques actives, visibilitat i accions concretes”. I per acabar, ha tingut un record especial pel referent i dinamitzador del moviment LGTBI+ a les Terres de l’Ebre, Ferran Miquel Benaiges, que ens va deixar a principi d’any.

Com a tancament de l’acte, dos representants de les associacions LGTEbre i Okay Productions han llegit la Declaració institucional amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+.

Conferència institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -