14.3 C
Amposta

El pensament creatiu i una mirada sense límits protagonitzen el primer aniversari de l’espai DeltArt de Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Cristina Jobs i Francesc Sans Vidal són els dos artistes encarregats d’homenatjar el primer aniversari de l’espai expositiu DeltArt de Deltebre, dues exposicions que estaran obertes fins el dijous dia 24 d’abril.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor el fet de “disposar d’un equipament de primer nivell que ens permet gaudir de les obres i de l’art dels artistes de Deltebre, i d’arreu del territori i del país”. Soler ha afegit que “és tot un orgull per al municipi comptar amb artistes de projecció internacional com el cas de Cristina Jobs, com també de persones que s’han enamorat del territori i que transmeten la seva passió i amor pel Delta a través de les imatges”. La regidora de Defensa del Territori, Foment Cultural i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha detallat que “durant aquests darrers mesos hem estat treballant per tancar la programació d’exposicions de DeltArt d’aquest any 2022″.

Foto: Espai DeltArt
Foto: Espai DeltArt

“Visita al paradís” de Francesc Sans

Francesc Sans és un enamorat del Delta de l’Ebre des de que va arribar ara fa ja set anys. Guanyador de diferents premis de fotografia i col·laborador en els programes El Temps, de TV3, i Aquí la Terra, de TVE.

A través de 27 imatges, l’autor deté el pas del temps: “L’exposició mostra les diferents èpoques de l’any i moments del dia, des de l’alba fins a les postes de sol, passant per imatges de persones fent treballs de pesca manual o celebracions com la Sega de l’Arròs”, detalla el fotògraf.

Quant a l’època de l’any més agraïda, Francesc Sans diu que “és la primavera, ja que el paisatge està viu, els arrossars llueixen verds, els ocells sobrevolen el territori”, i pel que fa a l’hivern destaca que: “les postes de sol donen pas a colors espectaculars en el cel”.

Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio

El fotograf mostrat el seu encant pel territori: “Al llarg d’aquests últims set anys he sumat experiència i, pràcticament, sé on anar per a fotografiar uns certs ocells“, i revela que “tinc dos llocs preferits, a l’estiu és la Badia del Fangar, perquè la llum és única, i a l’hivern és la Badia dels Alfacs”.

“La Piedra i Hiperrealisme”, de Cristina Jobs

Cristina Iglesias Mauri - Cristina Jobs. Artista | ARTEINFORMADOLa deltebrenca Cristina Iglesias, més coneguda com a Cristina Jobs, ja és una referent en el món de l’escultura hiperrealista. L’artista, en aquest cas, presenta dues obres: per una banda,”Hiperrealisme” reuneix una selecció de vuit obres que ha fet al llarg de la seva trajectòria i que han estat premiades o han rebut esments en diferents certàmens a nivell nacional i internacional.

 

 

 

Per l’altra banda, “La Pedra”, la seva última col·lecció, està inspirada en el poema “La Pedra” de l’autor Antonio Pereira, “que parla de les diferents maneres d’encarar una pedra en el camí», explica Cristina Iglesias.

L’artista ha convertit els versos del poema en sis escultures:”encara que l’hiperrealisme és el fil conductor, he introduït altres registres artístics“, detalla. Amb això, l’artista de Deltebre ha volgut aprofitar “la reivindicació i el sarcasme de la tendència pop art, com a aparador del consumisme actual”. Cal destacar que l’artista va produir la col·lecció La Pedra per a una exposició, que es va estrenar a Madrid, organitzada per l’Associació Espanyola de Pintors i Escultors. En aquesta obra, Iglesias ha deixat emergir la seva faceta més reivindicativa que segons l’artista “feia molt de temps tenia continguda”. Encara que assegura que no deixa entreveure les opinions personals: “simplement mostro totes les facetes de la societat actual i tot allò que podem veure quan sortim al carrer“.

Foto: Imagina Ràdio
Foto: Imagina Ràdio

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere de l’Ajuntament de Deltebre, Anna Giménez, recorda que “la programació d’exposicions de DeltArt de 2022 pretén donar veu i projecció als artistes, i a les seves variades disciplines, però també traslladar l’ànima i l’essència del nostre territori”.

Totes dues exposicions es podran visitar fins al pròxim 24 d’abril, quan es complirà el primer aniversari de l’equipament.

Redacció- X. Ll

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -