14.3 C
Amposta

El Partit Demòcrata, en contra de la centralització del Cos de Bombers que planteja Podemos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup Parlamentari d’Unidos Podemos – En Comú al Congrés dels Diputats ha presentat una Proposició de Llei de coordinació dels serveis de prevenció, extinció d’incendis y salvament en el marc del Sistema Nacional de protecció Civil on els diputats del Partit Demòcrata hem votat en contra.

La Diputada al Congrés, Concep Cañadell, explica que des del Partit Demòcrata manifestem tot el suport al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i que “aquesta presa en consideració d’aquesta Proposició de Llei parteix d’un principi totalment equivocat i és que no han previst que alguna CC.AA.tingui i hagi desenvolupat un cos propi com sí que hem fet a Catalunya”.

“La protecció civil és una competència exclusiva de la Generalitat, com així ho estableix l’article 132 de l’Estatut, per tant això és una invasió flagrant de competències. Amb aquesta Proposició de Llei es vol dissoldre el cos de Bombers de la Generalitat, volent-los incloure com a servei públic de les administracions locals” ha explicat Cañadell.

“No podem donar suport en una proposta que va en contra dels interessos de Catalunya”, manifesta la Diputada atès que segons el text “l’estat es queda bombers d’aeroports i ports, sense dir res d’allò que passarà amb aquells aeroports que són de la Generalitat”.

Amb aquesta Proposició de Llei es vol que sigui l’Estat qui coordinarà i homogeneïtzarà a tots els bombers de l’estat. Es pretén que les actuacions de bombers les puguin fer els funcionaris, sense tenir en compte les tasques que fan els operadors de sales, o els operadors de vols o els auxiliars forestals a l’estiu.

Es vol fixar una direcció general única, central i centralitzada que penjarà de l’administració de l’estat. Per tant, una recentralització flagrant de les nostres competències.

Les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran tenen 34 Parcs de Bombers, 9 dels quals corresponen a bombers funcionaris i 25 voluntaris. Amb aquesta proposició de Llei, les nostres terres es veuran privades de 25 parcs de bombers que estan coberts per voluntaris, atès que els volen eliminar.

Per últim, la Diputada i alcaldessa de Térmens ha manifestat que “volem posar en valor l’excel·lent tasca, rendiment i cobertura que fan tant el Cos de Bombers com el Cos de Bombers Voluntaris de Catalunya. I és que malgrat la importància de la seva funció a les nostres comarques, de la sevainiciativa no se’n parla ni reivindica prou”. “Els cossos d’emergències són una de les grans estructures d’Estat de les que ja disposa Catalunya. Un patrimoni que és punter, excel·lent i del qual ens en sentim orgullosos”.

El Partit Demòcrata defensa el model mixt de bombers funcionaris i de bombers voluntaris ha donat un excel·lent rendiment i cobertura al nostre país. Segons el PdeCat “cal mantenir-lo en els eixos bàsics, però és tant o més necessària la seva revisió periòdica, tenint en compte els seus punts forts i els seus punts febles, per part de bombers, administració i representants de bombers voluntaris per tal que el sistema continuï tenint èxit”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -