14.3 C
Amposta

El Parc Natural dels Ports capta en directe el naixement del primer pollet d’àguila calçada

El seguiment de les poblacions d’aquest tipus de depredadors aporta bons indicadors sobre l’estat de conservació d’un espai natural

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una emissió en directe des del Parc Natural dels Ports va captar el dimecres 3 de juny a les 8.50 h el naixement del primer pollet que ha sortit de l’ou després de 41 dies i mig d’incubació. Durant tot aquest període, la femella ha estat incubant sense descans, només rellevada algunes estones pel mascle. Dimarts va començar a foradar l’ou de mica en mica i al següent matí ha pogut trencar-lo i fer la desclosa.

El primer àpat del pollet ha estat un llangardaix (Timon lepidus) que ha portat el mascle. El període d’incubació per a l’àguila calçada és entre els 37 i 40 dies, una mica menys que els 41 dies i mig d’aquest ou. Per tant, és possible que hagi hagut un retard en la desclosa del primer ou, o bé el primer ou no és viable i el que ha desclòs és el segon que portaria 37 dies i mig d’incubació.

Durant els pròxims dies, se sortirà de dubtes i se sabrà si aquesta temporada hi haurà un o dos polls en aquest niu. L’àguila calçada és una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen regularment als Ports.

Des de les 3 úniques parelles de calçades censades el 2003, la població al Parc ha anat incrementant fins a arribar a les 15 parelles que es mantenen des de 2015. El seguiment de les poblacions d’aquest tipus de depredadors aporta bons indicadors sobre l’estat de conservació d’un espai natural.

Amb el seguiment mitjançant la càmera web en aquest niu, es pot estudiar la seua dieta i aprofundir en aspectes de la seua biologia. Més de 1400 persones estan subscrites al canal de YouTube del Parc Natural dels Ports i segueixen amb entusiasme l’evolució d’aquesta parella. 

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -