14.3 C
Amposta

El Parc Arqueològic de la Moleta del Remei d’Alcanar obté el distintiu d’espai de cultura responsable

La Federació Catalana de Societats Musicals, amb seu a Alcanar també obté el distintiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Parc Arqueològic de la Moleta del Remei d’Alcanar ha obtingut el distintiu acreditatiu d’espai de cultura responsable, que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per a prevenir la Covid-19 i es comprometen a adoptar programes d’inclusió social. Actualment hi ha 181 equipaments culturals inscrits en aquest cens.

Els espais culturals que han obtingut el distintiu d’espai de cultura responsable han d’oferir seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 i complir totes les condicions que les autoritats competents els exigeixin en el marc del Pla d’actuació del Procicat per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Jordi Monfort, regidor de Turisme, es mostra satisfet per l’acreditació que ha aconseguit el poblat iber de la Moleta del Remei: “el nostre compromís amb la cultura és ferm. Atesa la situació actual de la pandèmia de Covid-19, és important rebre aquest reconeixement, ja que garanteix que des de l’Ajuntament posem mecanismes perquè els visitants puguin gaudir de manera segura del conjunt arquitectònic i museístic de la Moleta”.

La Federació Catalana de Societats Musicals també obté el distintiu

La Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), amb seu a l’edifici de l’Hotel d’Entitats d’Alcanar, també ha obtingut el distintiu acreditatiu d’espai de cultura responsable.

La Federació Catalana de Societats Musicals es va constituir l’any 1982 a iniciativa dels responsables de les vuit bandes de música existents llavors al Baix Ebre i al Montsià, entre les quals l’Agrupació Musical Canareva (AMC), que veien com la llarga tradició bandística del territori corria perill de perdre’s a causa del relleu generacional que calia fer en moltes entitats.

En aquests moments, l’entitat agrupa un total de 53 bandes federades d’arreu de Catalunya, incloent-hi la Banda de l’Alguer. L’entitat promou un ampli ventall d’activitats al voltant de la música que han assolit un gran prestigi: el Festival de Música Catalana a l’Auditori de Barcelona, la Trobada Nacional de Bandes de Música, l’Aplec Internacional de Cultura Catalana, el Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixà i Subirats, la Festa de la Cultura Popular, entre moltes altres, així com altres activitats permanents, com les de formació.

El canareu Antonio Ortiz, actualment vicepresident econòmic de la FCSM, anima les entitats culturals del municipi a sol·licitar aquest certificat “com a reflex de la seua implicació en la cultura, la vida comunitària i la inclusió social al poble. Des de la FCSM ens comprometem a ajudar-les si tenen algun dubte per a poder arribar a l’objectiu”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -