Aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de crear un esdeveniment conjunt que uneixi territori, cultura i creativitat, entorn aquesta proposta turística cultural que se celebrarà la seva primera edició el pròxim 2025. El pla, que s’emmarca en el Pla Estratègic 2023-2027, inclou també la renovació de la seva pàgina web, activitats a les escoles, l’impuls a les xarxes socials amb nou material audiovisual, una campanya anual per a la notorietat de la marca i la millora de la senyalització als equipaments i municipis que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis, entre d’altres.
El pla, que s’emmarca en el Pla Estratègic 2023-2027, inclou també la renovació de la seva pàgina web, activitats a les escoles, l’impuls a les xarxes socials amb nou material audiovisual, una campanya anual per a la notorietat de la marca i la millora de la senyalització als equipaments i municipis que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis, entre d’altres.
En concret, “el Pla de Comunicació serà el full de ruta del Paisatge dels Genís per als tres anys vinents, amb la finalitat de millorar el posicionament i el coneixement de la proposta com a eix tractor de la vinculació entre les activitats turístiques i culturals del territori de la ruta”, ha explicat el director de l’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis i consultor en Turisme i Cultura d’Eurecat, Jaume Salvat durant la trobada institucional dels membres de la ruta, que enguany s’ha celebrat al Museu Pau Casals al Vendrell.
El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, ha destacat que “el Paisatge dels Genis representa una proposta de turisme cultural per a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre de primer ordre, sòlida i atractiva. Aquest és un actiu que té un enorme potencial que els agents implicats ens hem compromès a desenvolupar amb una estratègia i una planificació coordinada que hem ratificat en aquesta nova trobada institucional”.
El Paisatge dels Genis a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre
La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració.
L’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis, que compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments i patronats de turisme dels municipis que formen part de la ruta, és gestionada per la línia de Turisme i Cultura del Departament de Consultoria del centre tecnològic Eurecat.
Redacció