14.3 C
Amposta

El Museu de la Mar de l’Ebre, primera parada de l’exposició “Pesca Neta: cap a una mar blava”

El pròxim divendres 12 de març s'obre al públic l'exposició "Pesca neta: cap a una mar blava" al Museu de la Mar de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’exposició és una iniciativa de la Federació Nacional de Confraries de Catalunya, amb el suport del Museu de la Mar de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i el Museu de les Terres de l’Ebre. Pesca Neta (https://pescaneta.com/) és un projecte que pretén reduir a la mínima expressió la presència d’elements contaminants al Mar Mediterrani. Segons estudis desenvolupats pel Fons Mundial per la Natura (WWF) el 95% dels residus que hi ha al nostre mar són plàstics o microplàstics. Per aquest motiu, les diferents confraries catalanes han unit esforços per crear “pescaNeta”, que ha de servir per conscienciar i eliminar els residus contaminants que estan presents al nostre mar.

Per executar aquesta ambiciosa acció els pescadors han assumit la responsabilitat d’agafar tots els plàstics, llaunes o altres objectes que puguin capturar amb les xarxes i portar-ho a port amb l’objectiu de quantificar i eliminar aquests residus del Mediterrani. A més, totes les dades queden enregistrades en una APP on tots els pescadors de les confraries introdueixen el volum de residus capturats per tal de tenir un control de tot allò que es recull. D’aquesta forma es podrà establir un control de tots els elements contaminants que s’eliminen del Mar Mediterrani per poder-los donar una segona vida.

L’exposició mostra el desenvolupament del projecte així com els primers resultats obtinguts. Està distribuïda en cinc àmbits:

  • Projecte Pesca Neta
  • Confraries participants
  • Volum de residus recollits a la mediterrània
  • Educació
  • Conscienciació social

A més a més, el recorregut conclou amb una pantalla didàctica on s’hi projecten vídeos de les diferents confraries explicant la seva feina entorn del projecte Pesca Neta. El Museu de la Mar de l’Ebre és el primer a acollir la mostra gràcies a la seva col·laboració amb la Confraria de Pescadors Verge del Carme. La previsió és fer-la itinerari per les diferents poblacions participants, on s’espera que la fórmula de col·laboració entre confraria i museu de referència es pugui repetir amb el mateix èxit que a la Ràpita.

L’exposició serà visitable a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre fins al diumenge 18 d’abril, i l’entrada serà gratuïta. Visiteu-la per conèixer la tasca ingent que realitza el nostre sector primari en la conservació del seu mitja de vida que és el mar. Junts hem d’aprendre que les nostres acciones diàries a l’hora de llençar els residus poden afectar greument a la salut dels nostres ecosistemes i a la vida que acullen.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -