14.3 C
Amposta

El Matarranya i la Terra Alta no veuen clar els parcs eòlics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat divendres dia 9, l’associació Gent del Matarranya i l’Associació d’Empresaris del Matarranya van convocar una xarrada informativa on van acudir a l’acte unes 200 persones. 

L’acte va comptar amb representants de la Terra Alta que van contar la seva experiència amb els parcs eòlics. Els representants de la plataforma en Defensa de la Terra Alta també van voler fer acte de presència, i també hi va assistir la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà. El portaveu de la Plataforma, Xavier Fortuño, va ser un altre dels ponents i va advertir dels possibles perjudicis que la construcció d’aquests parcs podria causar al Matarranya tal com, segons la seva opinió, està passant a la Terra Alta.

Una de les intervencions més esperades va ser a càrrec de Ferran Vallespinós, Doctor en biologia i consultor de grans projectes entre els quals es troben els parcs eòlics. Durant la seva ponència va posar de manifest la importància de conèixer totes les dades i detalls d’aquest projecte i valorar l’impacte «real» que suposaria per a la comarca la instal·lació d’aquests parcs. Va afirmar que en el projecte presentat al Ministeri de Transició Ecològica no es fa «cap referència» als gairebé 500 llocs de treball directes que depenen del turisme al Matarranya.

Dilluns la comarca del Matarranya celebrarà un ple extraordinari en què es debatran les possibles al·legacions i dimecres Fuentespalda acollirà a les 18.00 h una xerrada informativa promoguda pel grup d’acció local Baix Aragó-Matarranya Omezyma en què participaran representants de l’empresa promotora.

Font: LaComarca

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -