14.3 C
Amposta

El jutge arxiva la denúncia contra la regidora del Perelló, Carme Bladé, pel parc eòlic de l’Ametlló

L'auto judicial constata l’absència absoluta de proves i indicis que corroborin l’acusació, i en dicta el sobreseïment lliure

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En relació a la denúncia judicial presentada per dos veïns del Perelló contra la regidora de l’ajuntament, Carme Bladé Callau, davant irregularitats que, segons la denúncia, s’havien comès en el procés d’aprovació i al·legacions del parc eòlic de l’Ametlló, l’Ajuntament del Perelló informa:

1. El jutjat d’instrucció número 5 de Tortosa (en data 9 de febrer de 2022) va dictar el sobreseïment lliure i, en conseqüència l’arxiu definitiu de la denúncia, tot constatant l‘absència absoluta de proves i indicis que corroborin l’acusació.

2. L’auto judicial constata que “la Sra. Bladé no intervino oficialmente en los asuntos relativos al proyecto, pero es que tampoco se infiere la capacidad de influencia en la aprobación del mismo, habida cuenta que la decisión la ostenta el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, previa emisión de dictamen de la Ponència d’Energies Renovables, con la valoración de todos los informes técnicos; es decir, ni siquiera el Ayuntamiento tiene capacidad decisiva sobre la aprobación del proyecto”.

3. El jutge també conclou que “no puede atribuirse a la investigada actos prohibidos por razón de incompatibilidad de sus actividades privadas con los asuntos de naturaleza pública en los que tuvo que informar o intervenir, ni otras modalidades delictivas relacionadas en el ejercicio de sus funciones públicas en relación con los hechos investigados”.

4. L’arxiu definitiu de la investigació arriba després que la regidora Carme Bladé declarés davant el jutge, plenament disposada a col·laborar amb la Justícia i aclarir una denúncia que li ha ocasionat un gran trasbals personal.

5. L’Ajuntament celebrem el sobreseïment lliure i l’arxiu de la denúncia, atès que sempre hem tingut la plena convicció que ni l’equip de govern ni cap dels seus integrants, a títol individual, no ha comès cap delicte en el procés d’aprovació i al·legacions de parcs eòlics al municipi.

6. De la mateixa manera, tenim la certesa que ni Carme Bladé ni cap altre membre de l’equip de govern de l’Ajuntament no han concorregut en cap incompatibilitat administrativa o laboral. Mai cap funcionari ha emès un advertiment o ha posat sobre la taula un informe negatiu que ens alertés d’alguna incompatibilitat amb l’exercici del càrrec públic.

7. La companya Carme Bladé treballa per a empreses eòliques del Perelló, en qualitat d’autònoma, des de fa dinou anys, molt abans que entrés a formar part del consistori, com sap tothom al Perelló i com figura en la declaració patrimonial que va presentar en entrar de regidora.

8. Com Ajuntament, lamentem profundament que entitats com el Gepec segueixin difonent falsedats manifestes com, per exemple, que l’alcaldessa del municipi estava sent investigada per la Justícia, cosa que no ha passat mai.

9. Són públics i ben coneguts els criteris que ha seguit l’Ajuntament per presentar al·legacions o no presentar-ne davant dels diversos avantprojectes eòlics que s’han anat posant sobre la taula. En síntesi, des de principi de l’any 2020, l’Ajuntament del Perelló ha rebut disset peticions d’instal·lacions eòliques i solars. Inicialment, el criteri municipal va consistir en no presentar al·legacions als parcs que estaven majoritàriament dins d’un terme municipal veí, i tampoc presentar-ne quan es tractés d’ampliacions dels parcs ja existents al nostre municipi. En canvi, vam decidir presentar al·legacions en el cas dels nous parcs que afectaven íntegrament el nostre terme municipal. Aquesta va ser la nostra manera de fer fins al mes febrer de 2021, quan sí que vam presentar al·legacions davant el que era una allau de nous avantprojectes que ens semblava excessiva. En conseqüència, no han estat decisions capricioses, sinó fruit d’un acord de l’equip de govern i de l’avaluació atenta i continuada de cadascun dels casos, tot valorant-ne els pros i els contres.

10. L’Ajuntament del Perelló creiem fermament en l’impuls de les energies renovables. Més enllà que estem en emergència climàtica i que la transició energètica sigui una prioritat global, fa 22 anys que al terme municipal del Perelló hi tenim un parc eòlic en funcionament (un dels primers de Catalunya), la qual cosa ha representat una experiència positiva per al poble.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -