14.3 C
Amposta

El grup ebrenc Morphosis Duo participa en la fira de música clàssica més important del món

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El saxofonista rapitenc Joan Martí-Frasquier i el compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés i Rubí formen Morphosis Duo, la versió més bàsica de Morphosis Ensemble, un grup de formació variable dedicat a la difusió de la música electroacústica, un gènere que representa un pas endavant en la (r)evolució de la música dels segles XX i XXI.

Aquest duo ha actuat en festivals com el New York City Electroacoustic Music Festival (juny 2017) o el Bruits Blancs (desembre 2021); ara presenten a la 10a edició de la Classical:NEXT el seu últim projecte “THIS IS NOT A FAD!” que pretén anar més enllà de reivindicar el rol marginal que ha tingut la dona en la música, especialment en l’àmbit de la composició, programant obres de sis compositores actuals de renom internacional de tres generacions diferents.

Amb aquest projecte volen plantejar al públic una reflexió sobre la qüestió de gènere en la música: hi ha trets que demostrin que una obra ha estat composta per un home o una dona? A excepció de la veu, s’aprecien les diferències de gènere quan una obra musical la interpreta una dona o un home? Escolta de la mateixa manera el públic femení que el masculí?

El Classical:NEXT és una fira internacional que se celebra cada any a una capital europea en la qual es reflexiona sobre el present i futur de la música clàssica a través de ponències des de diferents àmbits d’aquest art (programadors, teòrics, artistes, etc.) i que es complementa amb actuacions musicals de grups seleccionats prèviament.

El saxofonista Joan Martí-Frasquier ja va actuar a Viena el 2014, presentant el seu projecte en solitari COLOURS, i en aquesta desena edició ho farà amb el Joan Bagés i Rubí com a Morphosis Duo a la Schauspielhaus de Hannover (Alemanya) el pròxim 18 de maig a les 22.15 hores.

La seva participació al Classical:NEXT compta amb el suport de Catalan Arts!, la marca de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per a l’exportació i internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -