Salut i bons aliments

El grup dels productes de la pesca (I)

Segons el seu contingut en lípids el peix potser blanc o magre o peix blau gras o semigràs.

El peix blanc rep aquest nom per la coloració blanca de la seva carn. Es caracteritza pel fet de tenir un contingut baix en greix (entre un 3 i un 4 %). La seva carn és suau i fàcil de digerir.

En general, tots els peixos són rics en proteïnes, sals minerals i vitamines del grup B; els procedents d’aigües marines tenen un alt contingut en iode. El seu contingut en greix és al voltant del 2 %, i el seu contingut en proteïnes és alt, al voltant del 17 % del seu pes.

El peix blau gras o semigràs rep aquest nom per la coloració externa blava i verdosa. Des del punt de vista nutricional, és un peix amb un contingut de greix entre el 5 i el 6%, ja que el necessita per poder fer les llargues migracions. Una característica d’aquest tupis de peix és el contingut d’àcids grassos omega-3.

VERITAT o FALS

Els aliments sans, són sempre sans?

FALS. Per molt saludables que siguin alguns aliments no s’ha d’abusar d’ells, ja que, entre altres inconvenients, hi ha el perill que l’excés de consum d’uns aliments vagi en detriment d’altres que aportin uns altres nutrients, que també són necessaris.

LA XIFRA

La sobrassada és sens dubte uns dels productes estel·lars de la gastronomia de Mallorca. Però el que no sap molta gent és que el 70 % d’aquest embotit s’elabora amb animals criats fora de l’illa, i la majoria es compren a Catalunya.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close