14.3 C
Amposta

El Grup de Natura Freixe de Flix engega al territori un projecte per a la conservació de la biodiversitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup de Natura Freixe, amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, ha posat en marxa el projecte BIOTRAM per dur a terme projectes de conservació en l’àmbit de la biodiversitat terrestre. Aquest projecte té com a objectiu promoure la restauració ecològica en espais fluvials protegits de rius mediterranis fortament afectats per la regulació hidrològica, la introducció i proliferació d’espècies exòtiques i el canvi climàtic, entre altres.

A través de diferents metodologies de caracterització científica i actuacions de conservació es determinarà l’estat de conservació dels trams d’estudi i es millorarà la seva integritat biològica, amb l’objectiu que els resultats obtinguts es puguin replicar en altres demarcacions del territori amb les mateixes problemàtiques.

El projecte consta de diferents fases:

  • Una fase de compilació bibliogràfica relacionada amb la temàtica del projecte.
  • Una fase de caracterització i estudi de les condicions biòtiques (macro invertebrats, vegetació de ribera i ictiofauna) abiòtiques (cabals fluvials, qualitat de l’aigua).
  • Una fase de quantificació de índex d’integritat biològica.
  • Una fase de gestió d’espècies exòtiques i millora de l’hàbitat de ribera.
  • Creació de zones de control i gestió d’espècies exòtiques.
  • Actuacions de formació i divulgació del projecte.

Les zones d’estudi seleccionades es localitzen en els espais protegits de la Ribera d’Ebre (Tarragona, Catalunya): el Meandre de Flix i l’Illa del Galatxo de Móra la Nova.I també en un tram del riu Júcar a la Ribera Alta (província de València, comunitat autònoma de València). El projecte es desenvolupa d’ençà del passat més de novembre del 2019 i finalitzarà l’octubre del 2021.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -