14.3 C
Amposta

El grau d’Infermeria del Campus Terres de l’Ebre és el quart ensenyament més sol·licitat en primera preferència a la URV

La Universitat Rovira i Virgili ha rebut 1,38 sol·licituds en primera preferència per cada plaça que s’ofereix. Els cinc estudis més sol·licitats són de l'àmbit de la salut

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un total de 5.123 futurs universitaris han escollit estudiar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) en primera preferència, la qual cosa representa 1,38 sol·licituds per cada plaça de grau de nou accés que s’ofereix, ja que la URV ofereix un total de 3.712 places de nou accés.

Tenint en compte totes les preferències, 4.411 alumnes han estat assignats a la URV per al proper curs 2023-24, inclosos els centres adscrits. És una xifra un 5,4% superior a la del curs 2022-23, quan els alumnes assignats en el primer procés d’assignació van ser 4.174. El nombre de places assignades és ara superior a les disponibles perquè no s’arriben a matricular tots els alumnes i en les següents assignacions es produeixen moviments entre graus i universitats.

De les dades que avui ha fet públiques el Consell Interuniversitari de Catalunya, es desprèn que la demanda continua incrementant després de la recuperació que es va iniciar el curs 2018-19, com ho està fent a tot el sistema universitari per l’arribada a l’edat d’accés a la universitat dels nois i noies nascuts a principi dels anys 2000.

Les notes de tall

La nota d’admissió és la que es té en compte per a la preinscripció universitària i pot arribar fins a 14. Mentre que la nota de tall és la nota d’admissió de l’últim estudiant assignat pel procés de preinscripció universitària a una titulació concreta quan hi ha més demanda que oferta de places. Per tant, depèn directament del nombre de places que ofereix un grau i el nombre d’estudiants que sol·liciten cursar-lo.

Pel que fa als estudis de la URV, Medicina, el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia i el grau en Enginyeria Matemàtica i Física, tornen a ser els tres ensenyaments per als quals cal una nota de tall més alta per accedir-hi, per sobre de 12. Medicina és, a més, un dels cinc graus amb la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català. Tres estudis més de la URV tenen una nota de tall per sobre de l’11 i deu més per sobre de 10.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -