14.3 C
Amposta

El Govern proposa un dragatge d’1,4 milions de metres cúbics de sorra per reobrir la badia del Fangar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Acció Climàtica ha proposat un dragatge d’1.400.000 metres cúbics de sorra per reobrir la badia del Fangar al delta de l’Ebre. L’acció permetria afavorir l’activitat aqüícola que està patint els efectes del tancament de la Punta del Fangar i, a la vegada, esta extracció de sorres serviria també per  reforçar el punts del Delta en regressió.

El Govern està últimant ja els estudis tècnics i el vist-i-plau definitiu dependrà del Ministeri per a la Transició Ecològica.

La secretaria d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha explicat en una visita a Deltebre aquesta setmana, la voluntat del departament de realitzar un dragatge de la bocana de la badia del Fangar que permetria extraure 1,4 milions de metres cúbics  de sorres.

El Govern ha elaborat un estudi tècnic per localitzar els bancs de sorra i en els pròxims dies es decidirà la millor tècnica de dragatge i s’elaborarà el projecte tècnic que es presentarà al Ministeri per a la Transició Ecològica que haurà d’autoritzar l’actuació.

Amb esta mobilització de sorres es persegueix un doble objectiu, per una banda solucionar els problemes que el tancament de la badia del Fangar provoca sobre el sector aqüícola i, per l’altra, un traspàs de sorres per a reforçar el litoral del Delta en regressió, ja que permetria guanyar grans amplades de platja al litoral del Delta. 

Barnadas ha explicat TAMBÉ que esta acció serà complentària a la proposta de mobilització de sorres que el servei provincial de Costes ha de fer este 2022.

La voluntat del departament és que dins d’enguany s’elabori el projecte executiu del dragatge de la bocana del Fangar perquè els treballs puguin començar “com a molt tard” el primer trimestre de 2023.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -