14.3 C
Amposta

El Govern espanyol aprova mesures urgents per pal·liar els danys de l’incendi de la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Presidència del Govern d’Espanya ha comunicat l’aprovació al Consell de Ministres d’un Reial decret llei que ajudarà a reparar els efectes en llars, establiments, explotacions i infraestructures que hagin sofert danys des del passat 1 d’abril a causa de catàstrofes naturals com ara temporals, inundacions o incendis forestals.

Els territoris afectats per aquests sinistres seran declarats com a zones greument afectades per una emergència de protecció civil. És el cas de la Ribera d’Ebre, que a finals del passat mes de juny va patir un dels incendis més cruents a Catalunya en els darrers anys. El foc, iniciat al municipi de La Torre de l’Espanyol, va cremar unes 6.000 hectàrees, va obligar a l’evacuació de 52 persones i va provocar la mort d’una gran quantitat de bestiar i la pèrdua de nombroses parcel·les de conreu.

Dos treballadors durant les tasques de restauració de la zona de l’incendi de la Ribera d’Ebre.

A banda dels incendis que van colpejar aquest estiu el territori ebrenc, també rebran ajudes per la seva situació d’emergència o de naturalesa catastròfica Madrid i Toledo pels incendis del mes de juny, Navarra i Ourense per les inundacions al juliol, l’Illa de Gran Canària pels incendis del passat mes d’agost i altres comunitats autònomes que es van veure a finals d’agost i mitjans de setembre pels episodis de Depressió Aïllada a Nivells Alts (DANA).

El nou Decret ajudarà als territoris afectats mitjançant un conjunt de mesures urgents que es duran a terme des de fins a 9 ministeris amb l’objectiu de pal·liar els danys personals i materials causats pels sinistres naturals. Segons ha comunicat el govern espanyol amb xifres provisionals, s’estima que l’impacte pressupostari total de l’acció sigui d’uns 746 milions d’euros. Dintre d’aquesta quantitat, 103,2 milions es destinarien a les actuacions de l’Administració General de l’Estat, 58,4 correspondrien a les exempcions i bonificacions en matèria d’ocupació i seguretat social i els 557,5 milions d’euros restants serien els aportats en ajudes als territoris afectats.

Redacció – Jordi Gaya

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -