14.3 C
Amposta

El govern de Móra d’Ebre rebaixa els impostos després de les protestes de la població

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern de l’Ajuntament de Móra d’Ebre (Junts per Móra d’Ebre) no augmentarà la pressió fiscal en un 20% tal com va aprovar en sessió plenària el 29 d’octubre. Les protestes ciutadanes contra aquesta decisió han obligat l’equip de govern que presideix Joan Pinyol a fer una nova proposta econòmica que no impliqui aquest increment en les ordenances fiscals.

Amb aquest nou replantejament, l’augment de l’IBI i de l’impost de circulació, que inicialment era d’un 20%, quedarà en un 8,5%; i l’increment de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa s’establirà en un 14% en lloc del 20% aprovat inicialment. Per quadrar els números d’aquesta nova proposta, l’equip de Junts per Móra d’Ebre ha rebaixat les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança, i ha eliminat o reduït altres partides del pressupost que, inicialment considerava imprescindibles.

A través d’una nota de premsa, el govern de Móra d’Ebre ha explicat que “atenent a les peticions i demandes de la població ha formulat de nou el Pla Econòmic i Financer amb l’aplicació de criteris que anteriorment no es contemplaven”. L’equip de govern explica que havia “considerat determinades despeses imprescindibles per a la població i en veure que els morencs i morenques no ho veuen així, s’ha treballat per obtenir un estalvi del 60% de l’import previst inicialment”.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Pinyol, i el primer tientn d’aclade i regidor d’Hisenda, Sixte Melchor, van convocar aquest dimarts a una reunió els portaveus dels grups de l’oposició per tractar aquesta proposta alternativa, que s’haurà d’aprovar en una nova sessió plenària.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -