14.3 C
Amposta

El GEPEC – EdC prioritza la defensa ambiental en projectes d’energies renovables

L'entitat ecologista destaca les al·legacions del 2023 i oposa-se a la massificació de les renovables sense tenir en compte la biodiversitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans -Ecologistes de Catalunya (GEPEC – EdC) centra els seus esforços en la transició energètica i les energies renovables, abordant nombrosos projectes amb una clara orientació cap a la defensa ambiental. L’entitat destina temps i recursos a analitzar i presentar al·legacions als diversos projectes que es preveuen construir al territori, amb un enfocament crític cap a la massificació de les renovables.

Durant el 2023, el GEPEC – EdC va presentar al·legacions a projectes variats, incloent instal·lacions eòliques i solars fotovoltaïques, així com línies elèctriques d’evacuació. Col·laborant amb altres entitats, com el grup ecologista IPCENA – EdC i la Plataforma Territori Sostenible del Camp, l’entitat va redactar escrits que van contribuir a la defensa del territori.

Es destaca l’atenció especial als projectes de la Ribera d’Ebre, amb una concentració preocupant a les zones del Burgar (Perelló, Rasquera, Tivissa) i els termes municipals d’Ascó i Flix. Aquests territoris, rics en diversitat d’aus rapinyaires, es veuen amenaçats per aquests desenvolupaments, posant en perill espècies protegides o en risc d’extinció.

L’entitat també va dirigir observacions al Pla Territorial Sectorial de les Energies Renovables (PLATER), abordant aspectes com els criteris urbanístics, la preferència per ocupar espais degradats, la distribució de centrals energètiques i la protecció de la biodiversitat i el patrimoni.

El GEPEC – EdC destaca la necessitat d’un canvi de model energètic amb una transició ambientalment responsable i critica que la transició estigui impulsada majoritàriament per empreses i inversors amb prioritats econòmiques. Urgix l’aprovació del PLATER per establir un marc regulador amb criteris ambientals sòlids.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -