14.3 C
Amposta

El fort temporal de mar inunda la barra del Trabucador

Les onades i el fort corrent obren canals de fins a 0,5 metres de profunditat entre el mar i la badia dels Alfacs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La barra del Trabucador, que uneix la plana del Delta de l’Ebre amb la punta de la Banya, on se situen les Salines de la Trinitat, s’ha inundat aquest dimarts dia 7 de febrer a causa del fort temporal de mar. TV3 ha ensenyat imatges on es pot veure com l’aigua sepulta el Trabucador, on dues persones s’hi han quedat encallades amb el seu vehicle. Els corrents de fons ha obert canals, de fins a 0,5 metres de profunditat, comunicant la mar amb la badia dels Alfacs.

Infosa, l’empresa que gestiona les salines, no podrà transitar per la barra com és habitual fins que finalitzi el temporal i s’adeqüi el pas, d’aquí a dos o tres dies. Per evitar el trànsit per l’isme, fa temps que l’empresa proposa la construcció d’un pantalà i un embarcador per transportar els camions amb sal en una embarcació adaptada a aigües poc profundes.

Un canal d’aigua marina desembocant a la badia dels Alfacs arran del temporal. ACN

Aquests episodis, a causa de la crisi climàtica, cada cop són més habituals. Durant el dia poden acumular-se en aquesta zona més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores i les onades poden arribar a una altura superior als quatre metres, fet que pot fer empitjorar molt l’estat de la barra i del Delta en general.

L’episodi arriba just quan encara el Ministeri per a la Transició Ecològica efectua els treballs de reforç de l’istme amb sorres arran de l’afectació pel temporal Gloria de l’any 2019.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -