14.3 C
Amposta

El FesticAm arriba a la setena edició amb 13 actuacions

S’han seleccionat entre les més de 200 propostes que s’han inscrit a la convocatòria s’ha tingut en compte que siguin espectacles que dialoguen millor amb les mesures de seguretat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 9 a l’11 d’octubre, l’espectacle torna als carrers d’Amposta. Arriba la setena edició del FesticAm, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta. Ho farà amb 13 actuacions, tres tallers per als centres de secundària i adaptat a la normativa del pla de desescalada del sector de la cultura. Fins a 14 companyies participaran en aquesta proposta ja consolidada dins la programació cultural de tardor de la ciutat i que, en paraules de l’alcalde, Adam Tomàs, enguany “vol col·laborar no només en la reactivació econòmica de la ciutat sinó també en la seva reactivació emocional”. “Sempre, però potser ara més que mai, necessitem aquest tipus de propostes per mantenir-nos en un dia a dia carregat de notícies negatives”, diu l’alcalde, tot recordant que “l’Ajuntament d’Amposta mantenim la voluntat de tirar endavant una programació cultural i defensem que la cultura és segura”.

En aquesta mateixa línia es pronuncia la regidora de Cultura, Inés Martí, qui també assenyala que enguany Amposta continua dins el Pla d’Impuls de la Dansa (acaba a finals del 2020) “i això ens ha permès durant dos anys acostar propostes de dansa no només dins del FesticAm, sinó durant tot l’any a un preu reduït”. En el marc d’aquest pla, els dies 13, 14 i 15 s’han programat tres tallers de dansa als centres de secundària de la ciutat. I a partir d’aquest mes d’octubre i durant dos anys, Amposta entra al Pla d’Impuls del Circ. “Els dies del FesticAm, una persona referent d’aquest pla visitarà Amposta per presentar-nos-el. “Per tant, durant dos anys, podrem programar propostes vinculades al circ per un preu molt reduït.

El director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (Etca), Jordi Príncep, també defensa el paper de la cultura, perquè “les i els professionals de la cultura formem part d’un sector importantíssim per al conjunt del país, la societat i l’economia; el Parlament de Catalunya ja ha declarat la cultura bé essencial” i posa èmfasi en el fet que “les arts de carrer, menystingudes durant moltes dècades, estan demostrant un cop més la seva capacitat de reinvenció, adaptació, compromís social i responsabilitat, possibilitant la democratització de l’accés ala cultura i a l’espai públic de qualsevol persona”.

Príncep també destaca que “hem volgut fer de les limitacions i restriccions una oportunitat per redibuixar el festival”. Així, “per tal de triar de les més de 200 propostes que hem barallat aquelles que podien dialogar millor amb les circumstàncies actuals: reducció d’aforament, distància entre seients, registre d’espectadors,…”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -