14.3 C
Amposta

El feminisme pren el carrer per segon any consecutiu amb motiu de la vaga del 8-M

El més vist

- Advertisement -
Per segon any consecutiu, el feminisme torna a prendre els carrers amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb una vaga general convocada per diferents sindicats i aturades parcials en d’altres, però que les entitats feministes amplien a aturades de consum, de cures i d’educació. Amb el lema ‘Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere’, es preveu que la manifestació més multitudinària tingui lloc a Tortosa a partir de les sis de la tarda a la plaça Barcelona. Les convocants demanen que les assistents portin una cartolina, paper o cartró de color lila, per realitzar una performance.
- Advertisement -

Des de l’organització de la vaga feminista es denuncia que les vides de les dones estan marcades per les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat, l’exclusió social i laboral, els desnonaments, el racisme i la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l’estat en el treball de cures. Per això, reclamen unitat per ”plantar cara” a l’ordre ”patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador” i proposen una altra forma ”de veure i d’entendre i d’estar al món”.

Convocatòries a l’Ebre

A Móra d’Ebre hi ha convocada a les 10 hores una manifestació que sortirà de l’Institut Julio Antonio i una hora després faran lectura del manifest a la plaça de Dalt i piquet electrònic. A Deltebre es farà una dinar popular al CSA Lo Maset.

A Amposta es començarà la jornada feminista amb una lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament i micròfon obert per llegir textos escrits per dones. A La Sénia, s’enlaçarà a centre Marcel·lí Domingo. Per últim, a Alcanar, es llegirà un manfiest a les 12h a la plaça de l’Ajuntament.

Finalment, tots els col·lectius feministes de l’Ebre es manifestaràn a les 6 de la tarda la plaça Barcelona de Tortosa. Es demana portar pancartes o cartolines de color lila per fer una perfomance.

Serveis mínims

Els principals serveis públics veuran afectat el seu funcionament a causa de la vaga general. Per exemple, en els transports, el Departament de Treball ha fixat el 33% dels serveis de Rodalies i Regionals, mentre que als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona hauran de complir el 50% del servei entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i entre les cinc i les vuit del vespre. La resta del dia, circularà el 25% dels serveis.

Pel que fa als centre sanitaris, les urgències i unitats especials mantenen els servei habitual, mentre que es garanteixen els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital. També es farà l’activitat quirúrgica inajornable. En canvi, els centres d’assistència extrahospilarària hauran de garantir el 25% de la plantilla, mentre que els centres que no formen part de la Xarxa Sanitària d’Utilització Pública, només el personal imprescindible per garantir l’assistència urgent i inajornable.

El transport sanitari es manté per a les urgències, i tractaments oncològics, de diàlisi i d’oxigenoteràpia. Per a les farmàcies de guàrdia es manté el servei habitual. Al sector educatiu, els centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants han de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball a més d’un docent per cada sis aules als ensenyaments d’infantil i primària, un docent per cada quatre aules als centres d’educació especial, un terç del personal per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, i un terç de la plantilla a ales llars d’infants.

En els serveis funeraris s’haurà de garantir el 85% del servei en la recollida dels difunts fins a les sales de refrigeració i el 50% dels serveis administratius i d’atenció als familiars.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -