El racó de l'economista

El dia del “Dragon Khan”

Ahir dimarts 11 de febrer, la borsa espanyola semblava més un parc d’atraccions amb un parell de muntanyes russes com a grans atraccions de fira. És cert, és què no era un dia per a moltes alegries ni grans diversions, però la borsa té això, com menys t’ho esperes, es compra un bitllet per al Dragon Khan i entra en una bogeria i a veure qui té més adrenalina per aguantar.

Ja ben d’hora, i acabat d’obrir el mercat financer, l’empresa productora i envasadora d’olis, Deoleo, es pujava a la muntanya russa i no parava de pujar fins a arribar aproximadament a una revalorització diària del 50 per cent, a partir d’aquell punt començava a corregir. Curiosament o no, al moment que Deoleo agafava el pendent de baixada, un altre xixarro de la borsa espanyola també s’apuntava a apujar-se a qualsevol Dragon Khan. Aquest valor era la immobiliària Nyesa. Així mentre una pujava l’altra baixava, i viceversa.

És cert que més d’un especulador amb molta sang freda, i amb moltes pastilles per als mareigs, ahir es va fer d’or comprant i venent accions de Deoleo i de Nyesa. Fluctuacions del 50 per cent no es veu cada dia i en dues empreses encara menys, per molt xixarro que siguin. A propòsit d’això, tot té pinta que la borsa espanyola té uns dies per viatjar i gaudir de les atraccions de PortAventura.

Batiste Forcadell

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close